Antena 3 CNN Be EU Europarlamentarul Herbert Dorfman, despre Minority SafePack: "Avem nevoie de inițiative care să pună presiune acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc"

Europarlamentarul Herbert Dorfman, despre Minority SafePack: "Avem nevoie de inițiative care să pună presiune acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc"

Europarlamentarul italian Herbert Dorfman a vorbit, sâmbătă la BE EU, despre rolul pe care îl va avea noua inițiativa cetățenească europeană numită Minority SafePack. Mai multe de un milion de cetățeni europeni solicită UE să îmbunătățească protecția persoanelor care aparțin minorităților naționale și lingvistice și să consolideze diversitatea culturală și lingvistică în Uniune.

Europarlamentarul Herbert Dorfman, despre Minority SafePack: "Avem nevoie de inițiative care să pună presiune acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc"
de Gabriel Dano    |    16 Ian 2021   •   11:15

"Situația în Europa este foarte diferită. Eu sunt dintr-o regiune unde avem o bună protecție a minorităților, Tirolul de Sud. Sunt dintr-o regiune în care trei grupuri lingvistice.. german, italian și ladin, conviețuiesc mai mult sau mai puțin pașnic, dar a fost o luptă lungă pentru a ajunge la drepturile pe care le avem acum și cred că ar trebui să vedem cum putem acorda drepturi individuale și colective tuturor minorităților din Europa.

S-ar putea să fie o discuție aici, în Parlamentul European în legătură cu competențele naționale, dar este și o competență europeană. Vorbim adesea despre stilul de viață european, deci despre modul nostru, european, de viață, și eu cred că protejarea diversității în Europa, a minorităților, a limbilor, a culturilor reprezintă o parte foarte importantă a acestui stil de viață european.

Chiar sper că aceste inițiative pun presiune pe statele membre să facă ceva acolo unde minoritățile au puține drepturi sau nu au deloc", a spus europarlamentarul italian Herbert Dorfman.

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close