Antena 3 CNN Be EU Ce fonduri pune Uniunea Europeană la bătaie în pandemie

Ce fonduri pune Uniunea Europeană la bătaie în pandemie

Adina Vălean, comisar european pentru transport, a vorbit sâmbătă, la ”Be EU”, despre felul în care a intervenit Uniunea Europeană în pandemia de COVID-19.

Ce fonduri pune Uniunea Europeană la bătaie în pandemie
Sursa foto: Pixabay.com
de Silvia Țigănilă    |    19 Sep 2020   •   10:50

Din toate fondurile pe care Comisia Europeană le adună pentru programul de redresare și reziliență există și domeniul sanitar care poate accesa o importantă parte a acestor fonduri, atât pentru construcția de spitale noi cât și pentru dotarea sălilor de ATI.

”Mă aștept ca această concluzie a crizei pandemice să se transforme în acțiune atât la nivel european cât și la nivelul fiecărui stat membru”, a spus Adina Vălean, sâmbătă, la Antena 3.

Toate aceste fonduri se alocă în baza unor proiecte, a precizat comisarul Adina Vălean.

Ce fonduri pune U.E. la bătaie în pandemie

”Ideea de bază pentru fiecare dintre cei care doresc să acceseze pentru un sector sau altul este că trebuie să fie puse la punct proiecte, trebuie să fie stabilit un calendar dar toate aceste fonduri au un timp în care pot fi accesate și ar fi păcat că există atât de multe posibilități și să nu le folosim complet”, a mai spus comisarul pentru transport Adina Vălean.

Sper ca România să propună proiecte de infrastructură, a adăugat ea.

Comisia Europeană a stabilit orientări strategice pentru punerea în aplicare a Mecanismului de redresare și reziliență în cadrul Strategiei sale anuale privind creșterea durabilă pentru 2021.

Oficialii europeni anunță că mecanismul este principalul instrument de redresare, aflat în centrul NextGenerationEU, și va sprijini eforturile UE de a ieși mai puternică și mai rezilientă din criza actual cauzată de pandemia de COVID.

Președinta Ursula von der Leyen a declarat că mecanismul de redresare și reziliență se află în centrul instrumentului NextGenerationEU, ”fiind soluția-cheie pentru a transforma în oportunități pe termen lung provocările imediate generate de pandemia de coronavirus”.

”Statele membre au nevoie de orientări clare pentru a ne asigura că bugetul de 672 de miliarde euro al mecanismului este investit atât pentru redresarea economică imediată a Europei, cât și pentru o creștere durabilă și favorabilă incluziunii pe termen lung”, a spus aceasta.

×
Subiecte în articol: be EU Adina Valean
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close