Antena 3 CNN Be EU Când vom avea certificatul verde în România şi ce date conţine

Când vom avea certificatul verde în România şi ce date conţine

Certificatul verde este tot mai aproape de realitate, dar nu va fi un obstacol pentru cineva care nu îl are, a spus europarlamentarul Sara Cerdas, la Antena 3.

Când vom avea certificatul verde în România şi ce date conţine
de Georgiana Adam    |    17 Apr 2021   •   10:19

"În primul rând, acest certificat verde nu are menirea de a facilita călătoriile fără restricţii, adică fără niciun fel de restricţii. Încă nu s-au vaccinat destul persoane pentru a avea imunitate de turmă.

Cerdas: acest certificat verde nu are menirea de a facilita călătoriile fără restricţii

Cred că acest certificat verde este ca acea poartă specială de pe aeroport, va fi ca un fel de bandă de viteză", a explicat europarlamentarul Sara Cerdas, sâmbătă, la emisiunea Be EU, de la Antena 3.

Şi europarlamentarul Nicolae Ştefănuţă spune că, cel mai probabil, documentul va fi gata în iunie.

"Oamenii trebuie să ştie că dacă nu au încă vaccinul făcut ei pot circula. Aceste nu este un paşaport, se numeşte certificat", a explicat Nicolae Ştefănuţă.

Ştefănuţă: Aceste nu este un paşaport, ci un certificat

Documentul permite celor vaccinați anti-COVID, celor care au trecut prin boală ori celor care au un test negativ să călătorească fără restricții în țările membre ale Uniunii Europene. 

Acest certificat nu devine un pașaport de călătorie, dar fiecare stat membru trebuie să se afilieze bazei de date europene, adică inclusiv România. 
 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close