Antena 3 CNN Be EU Margarida Marques, membru al Parlamentului European: Mesajul meu pentru români este că trebuie să ne protejăm

Margarida Marques, membru al Parlamentului European: Mesajul meu pentru români este că trebuie să ne protejăm

Margarida Marques, invitata Sabinei Iosub in studioul de la Bruxelles, la Emisiunea Be EU, a vorbit despre mecanismul de redresare și reziliența și despre hotărârile care se iau la nivel european pe acest subiect.

Margarida Marques, membru al Parlamentului European: Mesajul meu pentru români este că trebuie să ne protejăm
de Mia Lungu    |    14 Noi 2020   •   11:00

"Ne confruntăm cu o pandemie, cu o criză, care a avut un impact imens asupra cetățenilor, asupra afacerilor, asupra vieții, asupra locurilor de muncă dar și asupra statelor. Este o situație foarte dificilă pentru Europa și de aceea este nevoie de o abordarea europeană," a spus Margarida Marques, Membru al Parlamentului European din 2019 din partea Partidului Socialist din Portugalia.

Aceasta a vorbit despre sumele alocate statelor membre pentru a gestiona criză sanitară și pentru a se redresa economic în urmă crizei provocate de pandemia COVID-19.

"Vom avea 750 de miliarde de euro care se vor distribui statelor europene în funcție de anumite criterii.
Criteriile au legătură cu situație de sănătate, cu stituația economică, inclusiv rata șomajului. Pentru că trebuuie în primul rând să reacționăm la criză, dar, în a doua fază, trebuie să ne gândim la viitor. 

Trebuie să construim o nouă economie. Trebuie să ne redresăm, de aceea avem și acest fond. Trebuie să ne redresăm într-un nou mod. Asta înseamnă că nu vom mai face ceea ce am făcut în trecut."

Margarida Marques: Trebuie să avem o reziliența mai mare la nivel de economie și trebuie să îmbunătățim și să accelerăm digitalizarea și, de asemenea, să luptăm cu schimbările climatice

Aceasta a mai menționat că banii europeni trebuie să protejeze locurile de muncă deja existente și să ajute la crearea de noi locuri de muncă, într-un nou mod economic, mai digitalizat și mai sustenabil.

Parlamentarul european a mai subliniat că, dacă toți cetățenii vor respecta regulile și dacă fiecare cetățean se poate proteja pe sine, strategia de gestionare a pandemiei poate fi mai echilibrată:

"Mesajul meu pentru români este că trebuie să ne protejăm. Prima soluție de a lupta cu pandemia ține de felul în care fiecare ne organizăm viețile." 

×
Subiecte în articol: Margarida Marques be EU Sabina Iosub
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close