Antena 3 CNN Be EU Programul Invest EU, stimul pentru fabricarea produselor pharma și IT&C în Uniunea Europeană

Programul Invest EU, stimul pentru fabricarea produselor pharma și IT&C în Uniunea Europeană

Prima dezbatere desfășurată săptămâna aceasta în plenul Parlamentului European pe programul Invest EU.

Programul Invest EU, stimul pentru fabricarea produselor pharma și IT&C în Uniunea Europeană
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mar 2021   •   23:05

Acest program vizează stimularea investițiilor strategice în fabricarea, în Uniunea Europeană, a produselor farmaceutice, a dispozitivelor și materialor medicale, precum și în producția de tehnologii ale informației și comunicațiilor, componente și dispozitive.

În plus, negociatorii Parlamentului European din cadrul comisiilor pentru buget și afaceri economice și monetare au asigurat acordarea de sprijin sub formă de capital IMM-urilor care au fost afectate în mod negativ de criza provocată de pandemie.

Parlamentul European a aprobat săptămâna aceasta și unul dintre cele mai importante programe de sănătate.

EU4Health, sprijin pentru un spațiu european al datelor privind sănătatea

EU4Health va contribui la domeniile în care Uniunea poate aduce în mod clar valoare adăugată, cum ar fi abordarea amenințărilor transfrontaliere la adresa sănătății, sporirea disponibilității și accesibilității medicamentelor și a dispozitivelor medicale, precum și sprijinirea creării unui „spațiu european al datelor privind sănătatea”.

Declarația comună referitoare la Conferința privind viitorul Europei a fost semnată de către Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comisia Europeană.

Momentul a marcat începutul procesului care va permite cetățenilor să participe la redefinirea politicilor și instituțiilor UE.

Declarația include angajamentul instituțiilor UE de a asculta cetățenii europeni și de a da curs recomandărilor formulate de Conferință, în conformitate cu respectivele competențe consacrate în tratate.

×
Subiecte în articol: be EU Invest EU Parlamentul European
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close