Antena 3 CNN Be EU Peste 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, alocate pentru redresarea economică a României

Peste 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, alocate pentru redresarea economică a României

Încă de luni Comisia de buget și cea economică și-au dat votul asupra acordurilor negociate de instituțiile europene. Este vorba despre mecanisme importante, care vor aduce bani și în țara noastră, dacă vom știi cum să îi atragem: facilitatea de redresare și reziliență, precum și programul InvestEU.

Peste 30 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană, alocate pentru redresarea economică a României
de Georgiana Adam    |    14 Ian 2021   •   10:43

Dintr-un total de 672.5 miliarde de euro alocate mecanismului de redresare și reziliență agreat pentru țările membre ale UE, României îi revin 30.44 miliarde de euro.

Săptămâna aceasta Comisia de piață internă și protecția consumatorului a dezbătut un subiect extrem de actual - cel al digitalizării și al îmbunătățirii utilizării inteligenței artificiale de către consumatorii europeni.

Vaccinarea împotriva COVID-19 este una dintre principalele preocupări la nivelul Uniunii Europene. Fie că vorbim despre Comisia Europeană care a semnat contractele cu companiile farmaceutice și a aprobat vaccinurile și le distribuie în statele membre. Fie că vorbim despre Consiliu sau Parlament, toate instituțiile europene s-au implicat pentru protejarea cetățenilor europeni.

Chiar marți comisia de sănătate din parlamentul european a avut o dezbatere asupra vaccinării.

Parlamentul European va analiza stadiul vaccinării în toate țările membre UE

Joi dimineață, președintele Parlamentului European are programată o întâlnire cu colegiul comisarilor și, foarte probabil, vor analiza și stadiul vaccinării în Uniunea Europeană.

Parlamentul European se întrunește săptămâna viitoare în sesiunea plenară, la Bruxelles.

Ce teme se dezbat și ce voturi au de dat parlamentarii europeni, aflați de la Sabina Iosub, în fiecare miercuri, la Be EU Info, de la 21.50.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close