Antena 3 CNN Be EU Parlamentul European își reia activitatea. Prioritățile noii sesiuni: Viața cetățenilor europeni să fie mai bună

Parlamentul European își reia activitatea. Prioritățile noii sesiuni: Viața cetățenilor europeni să fie mai bună

În perioada următoare lucrurile se schimbă la nivel european. Tot ceea ce însemnă pandemie de coronavirus a făcut ca lucrurile să nu se poată desfășura așa cum era normal.

Parlamentul European își reia activitatea. Prioritățile noii sesiuni: Viața cetățenilor europeni să fie mai bună
Sursa foto: Antena 3
de Diana Dragotescu    |    12 Sep 2020   •   10:20

În acest moment Parlamentul European nu poate să își țină sesiunea la Strasbourg, sunt prea multe cazuri de covid în Franța. Dan Nica, Cristian Bușoi și Dragoș Pâslaru au vorbit la „Be EU” despre noua sesiune a Parlamentului Euriopean, și despre cum vor fi românii ajutați de Uniunea Europeană. 

Dan Nica:  Trebuie să corectăm erorile de la ultimul consiliu, când un fond vital a fost tăiat

Dan Nica a explicat că în această sesiune se va discuta șii vota cadrul financiar multianual: „Măsurile de prevenire sunt valabile mai ales pentru Parlamentul European, care ar trebui să fie un exemplu. Ne este activitatea online, votăm online iar acestă sesiune este extrem de importantă pentru mine, pentru că avem lucruri importante de votat pentru România: cadrul financiar multinual, adică banii care pot fi alocați pentru România și trebuie să corectăm erorile de la ultimul consiliu când un fond vital a fost tăiat, i s-a redus valoarea de cinci ori. Acest fond va fi repus în valoarea. Votul pe care îl vom avea așadar este extrem de important” a spus Dan Nica la Antena 3. 

„Cred că va fi o sesiune importantă, trebuie închise negocierile pe bugetul multianul și trebuie să securizăm 80 de miliarde de euro pe care Președintele Iohannis i-a negociat. Pentru mine, ca și responsabil cu planul de sănătate al Uniunii Europene 2021- 2027 vreau ca în aceste luni să se finalizeze discuțiile și să avem un program de sănătate în următorii 7 ani cu foarte multe acțiuni și foarte multă eficiență mai ales în lupta împotriva cancerului și digitalizarea în sănătate. Urmează o sesiune de foc cu foarte multe descizii importante”, a explicat Cristian Bușoi.

Parlamentul European își reaia activitatea. Prioritățiile noii sesiuni: Viața cetățenilor europeni să fie mai bună

Dragoș Pâslaru: Parlamentul European  se va concentra ca viața cetățenilor europeni să fie mai bună

„Ceea ce trebue să știe românii este că această sesiune este despre depășirea crizei, de a arăta solidaritatea necesară pentru perioada următoare și faptul că Parlamentul European  se va concentra ca viața cetățenilor europeni să fie mai bună, asta este cel mai important. Se stabilesc acțiunile, căile de acțiune și în acest fel pregătim un  viitor mai bun pentru cetățenii europeni”, a spus Dragoș Pâslaru pentru „Be EU”. 

×
Subiecte în articol: be EU Parlamentul European sesiune
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close