Antena 3 CNN Be EU Statele U.E., atenționate să pună în aplicare criteriile comune pentru călătorii în siguranță, într-un document adoptat de Parlamentul European

Statele U.E., atenționate să pună în aplicare criteriile comune pentru călătorii în siguranță, într-un document adoptat de Parlamentul European

Parlamentul European lucrează săptămâna aceasta în comisiile de specialitate. Totodată, europarlamentarii s-au reunit și într-o mini-plenară.

Statele U.E., atenționate să pună în aplicare criteriile comune pentru călătorii în siguranță, într-un document adoptat de Parlamentul European
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    24 Mar 2021   •   22:36

Comisia pentru buget din Parlamentul European a avut discuții despre contractele de cumpărare, în avans, împotriva coronavirusului.

În plen a fost dezbătut și votat raportul referitor la elaborarea unei strategii a U.E. pentru turism sustenabil. Raportul cere statelor membre să pună integral în aplicare, fără întârziere, criteriile comune și coordonate pentru călătorii în condiții de siguranță.

Totodadă, în document, statele membre sunt invitate să instituie un protocol comun al Uniunii privind siguranța sanitară privind testarea înainte de plecare, care are trebui să fie fiabil și accesibil. Inclusiv tehnologii de testare rapidă, teste PCR și altele.

În privința carantinei, aceasta ar trebui să rămână un instrument de ultim resort. După caz, durata ei ar trebui să fie redusă la un număr minim de zile iar numărul de zile ar trebui armonizat în întreaga Uniune.

Europarlamentarii au dezbătut și votat în plen și raportul privind educația digitală.

Raportorul Victor Negrescu a explicat că digitalizarea presupune o infrastructură adecvată, dezvoltarea competențelor, protejarea utilizatorilor, metode, practici și materiale educaționale adaptate.

×
Subiecte în articol: be EU turism sustenabil
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close