Antena 3 CNN Be EU Ursula von der Leyen: "50 de milioane de doze Pfizer vor ajunge în Europa mai devreme"

Ursula von der Leyen: "50 de milioane de doze Pfizer vor ajunge în Europa mai devreme"

Ursula von der Leyen a anunțat că Pfizer va livra 50 de milioane de doze din serul anti-COVID mai devreme. Dozele ar fi trebuit să ajung în Uniunea Europeană în trimestrul al patrulea, dar vor sosi la finalul lunii aprilie.

Ursula von der Leyen: "50 de milioane de doze Pfizer vor ajunge în Europa mai devreme"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    14 Apr 2021   •   15:28

"Mai mult de un sfert dintre persoanele vaccinate sunt vaccinate cu a doua doză. Avem mai mult de 27 de milioane de europeni care au fost vaccinați complet, iar aceasta este o veste bună.

Așa cum am văzut, după anunțul celor de la Johnson & Johnson de ieri, există, în acest moment, foarte mulți factori care pot face ca livrarea acestor vaccinuri să sufere întârzieri. De aceea trebuie să ne adaptăm și să acționăm cu iuțime. Facem tot ceea ce ne stă în putere pentru a accelera campania de vaccinare în Uniunea europeană, prin creșterea cantității de vaccinuri care va fi distribuita în UE, în următoarele săptămâni.

Sunt fericită să anunț că am ajuns la o înțelegere cu cei de la Pfizer pentru a reuși să mărim ritmul de distribuite a vaccinurilor. Numeroase doze de vaccin vor ajunge în semestrul doi, începând cu luna aprilie. Din aceste 50 de milioane de doze care ar fi trebuit inițial să ajungă în cel de-al patrulea semestru al anului 2021, vor ajunge în cel de-al doilea semestru.

Numărul total al dozelor distribuite de Pfizer va ajunge la 250 de milioane de doze în cel de-al doilea semestru.

Cele 50 de milioane de doze suplimentare vor fi distribuite în funcție de numărul populației din fiecare stat, iar asta va ajuta în mod substanțial campaniile de vaccinare în țările membre.

BionTech Pfizer a dovedit că este un partener de încredere și răspunde nevoilor noastre", a anunțat președintele Comisiei Europene.

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close