Antena 3 CNN Coronavirus 17 vaccinuri anti-coronavirus, în faza de testare. Unde se află cel mai avansat vaccin testat

17 vaccinuri anti-coronavirus, în faza de testare. Unde se află cel mai avansat vaccin testat

Comisia Europeană a autorizat folosirea Remdesevir, un medicament pentru tratarea noului coronavirus. Remdesivir devine, astfel, primul medicament împotriva COVID-19 autorizat la nivelul UE. Decizia vine la doar câteva zile după ce SUA au cumpărat toate stocurile de Remdesivir pentru următoarele trei luni. Între timp, 17 potenţiale vaccinuri împotriva noului coronavirus se află în etapa testelor clinice pe oameni. Anunţul vine de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care spune că cel mai avansat vaccin testat este dezvoltat în Marea Britanie.

17 vaccinuri anti-coronavirus, în faza de testare. Unde se află cel mai avansat vaccin testat
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2020   •   19:10

Remdesevir, primul medicament recomandat oficial ca tratament pentru COVID a fost autorizat de Comisia Europeană. Decizia vine la doar câteva zile după ce SUA au cumpărat toate stocurile de Remdesivir pentru următoarele trei luni.

Remdesivir este produs de compania americană Gilead şi și-a dovedit eficiența în recuperarea mai rapidă a pacienților cu noul coronavirus.

Între timp, Vaccinul AZD1222, creat de cercetători de la Oxford, este primul ajuns în cea de-a treia etapă a testelor clinice. Faza a treia presupune desfăşurarea unor teste la scară largă, pentru stabilirea eficacităţii şi siguranţei produsului.

Alte cinci vaccinuri potenţiale se află în prezent în cea de-a doua fază de testare.
În Germania se desfăşoară teste clinice pentru vaccinuri şi în Germania.

Nu se ştie cu siguranţă dacă un vaccin va fi disponibil pe scară largă până la sfârşitul verii, după cum şi-a exprimat speranţa, în luna iunie, Soumya Swaminathan, cercetător principal în cadrul OMS.

De obicei, dezvoltarea unui vaccin durează între 10 şi 15 ani. Cu toate acestea, transmiterea globală a noului coronavirus a determinat numeroşi cercetători, companii farmaceutice şi autorităţi de reglementare să facă eforturi fără precedent pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin.

 

×
Subiecte în articol: vaccinuri coronavirus
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close