Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Adrian Marinescu: Medicamentul pe care îl ia Trump nu e eficient pentru COVID-19 şi au fost cazuri de deces

Dr. Adrian Marinescu: Medicamentul pe care îl ia Trump nu e eficient pentru COVID-19 şi au fost cazuri de deces

Medicamentul pe care preşedintele SUA a declarat că îl ia preventiv, ca să nu se infecteze cu coronavirus, nu este eficient în acest scop şi, în plus, are şi efecte secundare importante, fiind cazuri de deces, atrag atenţia medicii.

Dr. Adrian Marinescu: Medicamentul pe care îl ia Trump nu e eficient pentru COVID-19 şi au fost cazuri de deces
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    19 Mai 2020   •   16:35

Preşedintele Donald Trump a anunțat că ia preventiv hidroxiclorochină (un tratament cu care se tratează malaria), în ciuda faptului că medicii i-au spus că nu este un medicament sigur, însă el motivează că vrea să aibă simptome mai ușoare, în cazul în care se infectează cu coronavirus.

"Cu siguranţă că o pastilă de hidroxiclorochină pe zi nu e o soluţie, mai ales dacă vorbim de profilaxie, pentru că nu există date, nici în SUA, care să spună că are un efect de a preveni. 

Au mai fost astfel de discuţii, chiar în Statele Unite au mai fost persoane care au luat hidroxiclorochină fără să aibă prescripţie medicală şi au avut efecte adverse importante, chiar a fost şi un deces", a atras atenţia medicul Adrian Marinescu, marţi, într-o intervenţie la Antena 3.

"În plus, nu e nicio dovadă că ar putea acţiona în scop profilactic", aşa cum spune preşedintele Americii că îl ia, a subliniat medicul infecţionist Adrian Marinescu.

În ce priveşte efectele secundare după administrarea de hidroxiclorochină, "în principiu e vorba de manifestări cardiace, mai ales la pacienţii care au probleme anterioare, iar lucrurile se pot complica. Plus că pacientul trebuie monitorizat, deci nu ai cum să iei fără prescripţie. 

Acum, nu se poate lua fără prescripţie medicală din farmacie, dar dacă vorbim de piaţa neagră, orice e posibil. Mă îndoiesc că în America ar fi la liber. El e pentru malarie, boli reumatismale, dar trebuie prescripţie de la medic", a explicat medicul de la Institutul Matei Balş.

Trump a declarat că face tratament preventiv pentru COVID

Donald Trump a anunțat că ia hidroxiclorochină preventiv, un tratament cu care se tratează malaria, în ciuda faptului că medicii i-au spus că nu este un medicament sigur.

Preşedintele SUA a declarat că vrea să aibă simptome mai ușoare în cazul în care se infectează cu coronavirus.

"Iau medicamentul de aproximativ o săptămână și jumătate și sunt încă aici, sunt încă aici", a spus președintele într-o conferință de presă la Casa Albă. 

Anunțul președintelui american vine în contextul în care mai multe persoane care au fost în preajma sa, inclusiv agenți ai Serviciilor Secrete, au fost depistați cu coronavirus.

Trump a spus însă că și-a făcut testul și că nu este infectat. 

Dr. Adrian Marinescu, despre hidroxiclorochină: Acest tratament nu e soluţia pentru COVID

 

×
Subiecte în articol: hidroxiclorochină
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close