Antena 3 CNN Coronavirus Doctor Adrian Marinescu, despre cum va arăta Crăciunul în plină pandemie: Hai să încercăm să găsim un echilibru

Doctor Adrian Marinescu, despre cum va arăta Crăciunul în plină pandemie: Hai să încercăm să găsim un echilibru

Într-o intervenție în direct la știrile Antena 3, medicul Adrian Marinescu de la Institutul "Matei Balș" a oferit câteva sfaturi pentru Sărbători liniștite pe timp de pandemie: "Ce pot face acum și cum pregătesc perioada din Decembrie"

Doctor Adrian Marinescu, despre cum va arăta Crăciunul în plină pandemie: Hai să încercăm să găsim un echilibru
de Mia Lungu    |    26 Oct 2020   •   17:05

Medicul infecționist de la Institutul "Matei Balș" Adrian Marinescu a vorbit în direct la Știrile Antena3 despre cum vor arată Sărbătorile de Crăciun în contextul pandemiei și cum ne putem proteja mai bine de acum și până în Decembrie pentru a nu ne infecta cu COVID-19.

Adrian Marinescu, Medic infecționist la Institutul "Matei Balș", despre cum va arată Crăciunul în plină pandemie: Hai să încercăm să găsim un echilibru

Medicul a subliniat că trebuie să ne gândim încă de acum ce măsuri putem lua pentru a avea niște Sărbători de iarnă în siguranță și că experiența ultimelor luni ne poate ajută să ajungem la un echilibru: 

"Experiența din ultimele luni și faptul că știm ce avem de făcut ar putea să ne ducă totuși nu la o situație bună sau foarte bună, dar la un echilibru. În momentul în care avem un echilibru, și lucrurile pe care le putem face cu prudență ar putea să existe.

Înainte de a mă gândi la ce se întâmplă în Decembrie, deocamdată suntem încă în Octombrie și ar trebui să mă gândesc la ce putem face acum."

Adrian Marinescu: Mă gândesc la ce pot face acum și cum pregătesc perioada din Decembrie

"Echilibrul trebuie găsit în momentul asta. Înainte de a discuta ce va fi în Decembrie hai să găsim un echilibru între măsurile de prevenție și cele care sunt de relaxare sau ce putem face în fiecare zi.

Dacă acel echlibru nu reușim să îl atingem în Decembrie, ne gândim la un scenariu pesimist, atunci probabil că nicio activitate care implică risc de transmitere nu va fi posibilă."

Adrian Marinescu a mai precizat că orice activitate care duce la formarea de grupuri mari de oameni, duce la creșterea riscului de infectare cu COVID-19

"Dacă vorbim de activități care presupun faptul că mai mulți oameni se întâlnesc, interacționează și că e un risc de transmitere, cred că acest lucru se întâmplă indiferent de tipul de activitate."

Și Doctorul Virgil Musta avertizează:  ”Va fi foarte grav! Sărbătorile nu vor mai fi posibile!”

Virgil Musta a vorbit despre cum pandemia va își va pune amprenta asupra Sarbatorilor de Craciun din acest an:

”Situația de acum va avea efecte și de Crăciun. Vă spun sincer, dacă vom mai avea Crăciun depinde doar de noi. Pentru că, dacă nu scade simțitor rata de îmbolnăvire va fi foarte grav.

Adică, sincer, Sărbătorile de Iarnă, sărbătorile în care teoretic trebuie ca familia să se strângă în jurul pomului de Crăciun, nu vor mai fi posibile în acest context epidemic. Nu de altceva, dar trebuie să ne protejăm pe noi și pe cei dragi nouă. Iar categoriile cu risc ridicat de îmbolnăvire nu pot fi expuse”, a spus medicul Virgil Musta, potrivit DC News. 

 

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close