Antena 3 CNN Coronavirus Alexandru Rafila, despre explozia numărului de cazuri de COVID-19: Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua

Alexandru Rafila, despre explozia numărului de cazuri de COVID-19: Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua

România a ajuns, în ultimele 24 de ore, să fie țara cu cel mai mare număr de cazuri de coronavirus din Europa, raportat la numărul de locuitori. Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi cel mai mare bilanț de până acum: 555 de noi cazuri în ultimele 24 de ore.

Alexandru Rafila, despre explozia numărului de cazuri de COVID-19: Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    08 Iul 2020   •   19:20

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat, la Antena 3, că nu era nimic de neașteptat. El mai spune că situația se poate agrava dacă oamenii nu vor respecta măsurile impuse de autorități.

"Nu este nimic neașteptat. Cred că oricine are cunoștințe minimale despre modul de transmitere a acestei infecții și a observat două lucruri importante: mesajele care au venit pe toata canelele de media, care erau foarte contradictorii, și multe persoane au așteptat aceste mesaje ca să nu respecte cele trei-patru reguli extrem de simple".

Situația s-ar putea înrăutăți. Cu ce soluții vine Rafila

"Suntem pe locul 3 în UE. Se face o raportare la un interval de două săptămâni. În ultimele 24 de ore, într-adevăr, avem cel mai mare număr de cazuri din UE, raportat la populație". 

Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua, subliniază Alexandru Rafila. "Numărul de cazuri va mai crește și încet-încet spitalele care tratează pacienți și secțiile de Terapie Intensivă vor înregistra cifre mai mari. Lucrul acesta trebuie să ne dea de gândit foarte serios".

Medicul a venit și cu o serie de soluții, dar precizând că depinde doar de populație. "Dacă o să reușim să transmitem un mesaj coerent din toate direcțiile către public și vom dezvolta un soi de atitudine civică care să-i impulsioneze pe cei care nu respectă regulile și să le impunem prin atitudine civică să le respecte și dacă se vor implica și autoritățile locale, atunci în două săptămâni putem să transformăm trendul acesta crescător într-un descrescător.

Dacă începând de mâine populația va avea un comportament exemplar, atunci trendul se schimbă și peste două săptămâni începem să vedem schimbări", a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Alexandru Rafila, despre explozia numărului de cazuri de COVID-19: Lucrurile sunt foarte îngrijorătoare și ele se vor accentua

Număr record de cazuri în ultimele 24 de ore: 555 de cazuri noi

Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 555 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

×
Subiecte în articol: Organizatia Mondiala a Sanatatii
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close