Antena 3 CNN Coronavirus Medicul Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre anticorpii COVID-19

Medicul Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre anticorpii COVID-19

Medicul Adrian Marinescu a comentat, miercuri, în exclusivitate la Antena 3, informaţiile cu privire la anticorpii persoanelor care au trecut prin boala COVID-19. Aceştia ar avea un număr mai mic de anticorpi, decât cei care s-au vaccinat. Cu alte cuvinte, imunitatea celor care se infectează este mai slabă decât a celor care se vaccinează.

Medicul Adrian Marinescu, informaţii cruciale despre anticorpii COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    21 Apr 2021   •   19:59

"Este clar, imunitatea prin vaccinare ţine mai mult. S-a discutat o perioadă de minim şase luni. Foarte probabil că e mai lungă, în raport cu perioada de trei luni, adică mai scurtă, atunci când trecem prin boală.

Ar mai fi un lucru important de spus. Contează titlul de anticorpi, fără discuţie. Toată lumea îşi testează anticorpii. A ajuns să fie un sport naţional. Foarte important de spus, că imunitatea este şi la nivel de celule. Adică, în momentul în care ne-am vaccinat, în afară de anticorpii care mă protejează, contează şi acele celule care vor avea memorie.

În plant concret, în momentul în care mă voi întâlni cu virusul, voi fi protejat şi la nivelul celulelor, nu numai la nivel de anticorpi. Un element important şi care va face diferenţa pentru cel este vaccinat", a precizat medicul Adrian Marinescu, miercuri, în cadrul emisiunii "Punctul de Întâlnire" de la Antena 3.

Citiţi şi: Dr. Adrian Marinescu, despre efectele adverse după vaccinul AstraZeneca: Nu există o variantă să pot preveni aceste cheaguri
 

 

×
Subiecte în articol: anticorpi Punctul de întâlnire
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close