Antena 3 CNN Coronavirus Anunț de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2020

Anunț de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, la Antena 3, că evoluția din zilele următoare va oferi măsura relaxărilor de la 1 iulie 2020. „În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare”, a mai spus ministrul.

Anunț de ultimă oră de la ministrul Sănătății. Ce se întâmplă de la 1 iulie 2020
Sursa foto: Hepta
25 Iun 2020   •   17:28

„De obicei nu comentez decizia judecătorilor, aștept motivarea. Decizia Guvernului și a Ministerului Sănătății a fost cea de a asigura sănătatea populației pe timpul unei pandemii. Avem la îndemână acum legea 55/2020, vom folosi ce avem în această lege. Aștept motivarea și vom avea și o reacție”, a spus Nelu Tătaru, joi seară, după decizia CCR.

Creștere uriașă a numărului de cazuri COVID-19 în România 

Întrebat ce măsuri va lua în continuare, Nelu Tătaru a spus că sunt măsuri de tratament și internare. „Dacă pacientul se prezintă la unitatea de primiri urgențe vom acționa conform conduitei terapeutice adaptate fiecărui stadiu de boală și vom trata în continuare pacienți”, a răspuns Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

E posibil să se revină la starea de Urgență?

„Deocamdată nu. Evaluăm fiecare zi, fiecare săptămână, fiecare caz în parte și anchetă epideomiologică. În funcție de evoluție vom avea și anumite restricții sau anumite izolări de focare. În acest moment avem o creștere de cazuri, evaluăm fiecare zi și luăm o decizie”, a spus ministrul.

Întrebat dacă relaxarea de la 1 iulie 2020 ar putea fi oprită, ministrul Nelu Tătaru a spus că rămâne ca evoluția din zilele următoare să ofere măsura acestor relaxări. 

„Situația ne face să fim la fel de precauți”, a precizat Nelu Tătaru. „Evoluția ne va da măsura tratamentului și recomandărilor care vor urma în condițiile în care vom avea o creștere exponențială nu una progresivă și care va forța sistemul medical, unitatea de primiri urgență sau terapia intensivă, atunci vom fi nevoiți să luăm și alte măsuri. Nu este cazul deocamdată”, a mai spus Nelu Tătaru, joi, în direct la Antena 3.

Nelu Tătaru: Aștept motivarea Curții Constituționale

Curtea Constituțională a decis, joi, că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă. De asemenea, judecătorii CCR au stabilit că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru.

×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii coronavirus relaxare
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close