Antena 3 CNN Coronavirus Anunț de ULTIMĂ ORĂ din partea românilor care vor produce vaccinul anti-COVID-19: Când va fi gata

Anunț de ULTIMĂ ORĂ din partea românilor care vor produce vaccinul anti-COVID-19: Când va fi gata

Primul vaccin împotriva SARS-COV-2 produs în România ar putea apărea pe piață de anul viitor. Cercetările pentru dezvoltarea lui au intrat în linie dreaptă în urma unui proiect comun între institutele Oncogen și din Timișoara și Cantacuzino din București.

Anunț de ULTIMĂ ORĂ din partea românilor care vor produce vaccinul anti-COVID-19: Când va fi gata
Sursa foto: Hepta
26 Iun 2020   •   19:35

Cercetările se fac în prezent la Institutul Oncogen din Timișoara, iar parte din testarea vaccinului pe animale se va realiza la Institutul Cantacuzino. Directorul Oncogen, doctorul Virgil Păunescu, spune că dacă lucrurile merg bine anul viitor serul va fi pe piață.

„Sper în două-trei luni să obținem acordul pentru studiul de fază 1 care înseamnă câteva zeci de voluntari. Dacă ei nu pățesc nimic și lucrurile merg bine, pentru că se testează toxicitatea, primește avizul pentru studiul de fază 2”, a declarat Virgil Păunescu.

Vaccinul românesc nu va fi unul injectabil, ci va avea formă de spray intranazal.

Virgil Păunescu: M-am vaccinat împotriva Covid-19. Vaccinul funcționează!

Doctorul Virgil Păunescu a realizat acest vaccin încă de la începutul pandemiei și spune că l-a și testat pe el însuși. Institutul timișorean este singurul din estul Europei care are în testare un astfel de vaccin aflat pe lista organizației Mondiale a Sănătății.

Vaccinul românesc anticovid, pe piață anul viitor

Dezvoltarea vaccinului românesc a început în ianuarie

„Ca medic imunolog, aveam în vedere, încă din perioada respectivă, posibilitatea ca epidemia din China să se transforme într-o pandemie cu consecințe medicale și economice deosebit de grave, atât pentru România cât și la nivel mondial”, susține prof. Păunescu.

×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close