Antena 3 CNN Coronavirus Cum arată plămânii după COVID-19 față de cei ai unui fumător. Beatrice Mahler: Acest lucru este îngrijorător!

Cum arată plămânii după COVID-19 față de cei ai unui fumător. Beatrice Mahler: Acest lucru este îngrijorător!

Imagini îngrijorătoare cu plămânii pacienților infectați cu coronavirus au fost date publicității de CBS News.

Cum arată plămânii după COVID-19 față de cei ai unui fumător. Beatrice Mahler: Acest lucru este îngrijorător!
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    18 Ian 2021   •   15:30

În fotografiile cu raze X, plămânii sănătoși sunt ilustrați cu mult negru, care este în principal aer. În plămânul unui fumător, liniile albe indică cicatrici și congestie, în timp ce plămânul COVID este umplut cu alb.

Plămânii post-COVID arată mai rău decât ai celor mai înrăiți fumători, spune un reputat chirurg din Texas, care atrage atentia că leziunile provocate de virus asupra plămânilor pot fi o problemă pentru toti supravietuitorii COVID.

"Unii pacienți rămân cu sechele importante, în momentul în care se externează din spital. Noi evaluăm aceste sechele la o lună, la șase luni, în momentul în care pacienții se prezintă pentru un sindrom post-COVID, la reevaluare.

Din ce am constatat până acum, unii pacienți rămân cu importante zone de fibroză, acele pete albe care se cicatrizează, practic transformă plămânul dintr-unul elastic într-unul dur, rigid, care nu mai răspunde la nevoia noastră de oxigen, așa cum răspundea înainte de boală.

Impactul pe funcția pulmonară și pe calitatea vieții este extrem de mare și nu poate fi comparat cu impactul pe care îl are fumatul. De ce? La fumători, lucrurile se întâmplă încet și în timp. Și acolo, plămânul se distruge, dar în timp, ani de zile, pe când aici, la COVID, trecerea prin boală se duce către o disfuncție care se instalează brusc și rămâne, în mare parte, la același nivel și după ce ai trecut prin boală. Acest lucru este îngrijorător", a spus Beatrice Mahler, la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: Beatrice Mahler
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close