Antena 3 CNN Coronavirus Municipiul Brașov intră din nou în carantină! Reprezentant HoReCa: "S-a spulberat totul. Mai este puțin și intrăm în faliment"

Municipiul Brașov intră din nou în carantină! Reprezentant HoReCa: "S-a spulberat totul. Mai este puțin și intrăm în faliment"

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a adoptat joi o hotărâre prin care Municipiul Braşov va intra începând de vineri, 19 februarie, pentru o perioadă de 14 zile, în "scenariul roşu".

Municipiul Brașov intră din nou în carantină! Reprezentant HoReCa: "S-a spulberat totul. Mai este puțin și intrăm în faliment"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    18 Feb 2021   •   16:28

Instituţia Prefectului Braşov a anunțat joi că CJSU a luat decizia "constatând că în această unitate administrativ-teritorială a fost depăşită incidenţa cumulată de 3 la 1.000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 pe ultimele 14 zile".

Astfel, din acest weekend, la Braşov vor fi închise din nou cinematografele şi instituţiile de spectacole, restaurantele şi cafenele vor funcţiona exclusiv cu terase, iar în interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare vor putea lua masa doar persoanele cazate în cadrul acestora, în intervalul orar 06,00 - 23,00. 

Totodată, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

"Acest lucru inseamna un dezastru care a fost pana acum dar vad ca se continua. A fost un moment de respiro de aprox. 12 zile in care am incercat sa facem ceva sa ne reangajam oamenii, sa-i aducem inapoi la munca. 

Dar uitati ca s-a spulberat totul si pentru aceasta incidenta de 3.16 din nou se inchid restaurantele. Ceea ce este un pericol pentru noi pentru ca mai este putin si intram in faliment." a declarat la Antena 3, Horia Huluban, reprezentant HoReCa Brașov.

Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a scăzut, la Braşov, sub 3 la mie în cursul lunii februarie, pentru aproximativ o săptămână.

Conform datelor publicate de Direcţia de Sănătate Publică, municipiul Braşov a atins pragul de 3 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori în data de 15 februarie, joi rata de transmitere a virusului fiind de 3,16 la mie.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 35/2021, privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile în unitatea administrativ-teritorială Brașov, care prevede următoarele: 

Art.1  În unitatea administrativ-teritorială Brașov s-a constatat depășirea incidenței cumulate de 3/1000 de locuitori a cazurilor de infectare cu virusul   SARS-COV-2 pe ultimele 14 zile. 

Art.2  Începând cu data de 19.02.2021, ora 0:00 în unitatea administrativ-teritorială menționată la art.1 se vor aplica pentru o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute în H.G. nr. 35 din 10.02.2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, corespunzătoare ratei de incidență de peste 3/1000 de locuitori. 

Art.3  Ținând cont de incidența cumulată a cazurilor de COVID-19, prezenta hotărâre urmează a fi reevaluată la finalul perioadei menționate la art.2, pentru unitatea administrativ-teritorială Brașov. 

Art.4  Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov va asigura punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri și va dispune măsuri în vederea monitorizării acesteia. 

Art.5  Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov va proceda cu celeritate la informarea populației, atât prin mass-media, cât și prin afișaj în locuri publice, cu privire la măsurile dispuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

×
Subiecte în articol: rata de infectare carantină
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close