Antena 3 CNN Coronavirus Ce spun elevii despre reintrarea școlilor din București în scenariul roșu

Ce spun elevii despre reintrarea școlilor din București în scenariul roșu

După ce Capitala a depășit, vineri, rata de infectare cu COVID-19 de 3 cazuri la mia de locuitori, Ministrul Educației a cerut CNSU ca elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să poată merge în continuare la școală și săptâmâna viitoare. Elevii susțin demersul lui Sorin Cîmpeanu și spun că este nevoie de prezență fizică la școală pentru a fi pregătiți de examene.

Ce spun elevii despre reintrarea școlilor din București în scenariul roșu
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    05 Mar 2021   •   17:31

Ana-Maria Groza, reprezentant al Asociației elevilor din București/Ilfov, a vorbit la Antena 3 despre importanța păstrării cursurilor în format fizic pentru elevii din anii terminali.

"Elevii de clasa a 8-a și a 12-a ar trebui să fie prioritari chiar și în scenariul roșu.

Se vor duce la școală fizic și vor da examenul și ei trebuie să fie pregătiți pentru acest examen.

Îmi este destul de greu să cred că nu se poate organiza un mod concret în care elevii de clasa a 8-a și a 12-a să meaga la școală în siguranță având în vedere că totuși în București avem metode de igienizare mult mai funcționale decât în mediul rural de exemplu. 

Și nu este un număr de elevi atât de mare încât să nu le permită să între în mai multe clase și să existe distanțare." a precizat aceasta.

Mesajul elevilor pentru membrii Comitetului Național pentru Situații de Urgență

"Decideți responsabil pentru că în mâna dumneavoastră este soarta a foarte mulți copii, elevi, care au un viitor în față și acest viitor este determinat de decidenți. Așa că decideți responsabil."

Ministrul Educaţiei vrea ca elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a să meargă la şcoală şi în scenariul roşu

Bucureştiul se pregăteşte să intre în scenariul roşu, iar ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat vineri, în exclusivitate la Antena 3, că elevii de clasa a opta şi liceenii din anul terminal ar putea merge la şcoală şi în aceste condiţii, având în vedere importanţa examenelor.

"În calitate de ministru al Educaţiei, o să susţin următoarele: şcolile se închid ultimele şi se deschid primele. Este vorba de o rată de infectare de 3,05 la mie. Dacă am lua în calcul populaţia reală a Bucureştiului, şi nu pe cea din statistici, probabil rata ar fi sub 3.

Ministerul Educaţiei, având în vedere importanţa examenelor naţionale, Bac şi evaluarea naţională, va face direct către CNSU o solicitare de modificare a scenariilor după care vor funcţiona şcolile, încât şcolile care vor fi cuprinse în scenarul roşu să poată permite elevilor din clasele terminale să meargă cu prezenţă fizică în şcoli.

Solicitarea este deja elaborată şi va fi transmisă CNSU care e îndreptăţit să ia o decizie.

Solicitatea vizează doar elevii claselor terminale", a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: școlile scenariul roșu elevii
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close