Antena 3 CNN Coronavirus Ceartă între USR PLUS și Biserică, pentru înființarea unui centru de vaccinare la Catedrala Neamului

Ceartă între USR PLUS și Biserică, pentru înființarea unui centru de vaccinare la Catedrala Neamului

Emanuel Ungureanu, deputat USRL PLUS și Vasile Bănescu, purtătorul de cuvând al Patriarhiei Române au discutat, luni, la Antena 3, despre propunerea USR-PLUS de a se înființa un centru de vaccinare la Catedrala Neamului.

Ceartă între USR PLUS și Biserică, pentru înființarea unui centru de vaccinare la Catedrala Neamului
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Mai 2021   •   18:29

"Trebuie să încurajăm vaccinarea și, cu siguranță, biserica este un loc unde ne rugăm și pentru suflet și pentru trup. Ce poate fi mai frumos decât să vedem, că în atâtea alte situațîi, că Biserica este un partener foarte bun al statului.", a declarat Emanuel Ungureanu, care spune că ar trebui să existe centre de vaccinare și în alte biserici din țară.

"Trebuie să înțelegem că acest mesaj care s-ar da ar fi un mesaj foarte puternic pentru populația mai în vârstă, pentru cei care au probleme grave de sănătate, pe care trebuie să îi protejăm.", a mai spus deputatul USR PLUS.

BOR: Cererea este inadecvată

"Înființarea unor centre de vaccinare într-un spațiu sacru, liturgic, al bisericilor ortodoxe din România, este inadecvată.

Pentru că autoritățile nu au solicitat în nicio clipă în dialogul de peste un an, un astfel de lucru. Dacă autoritățile nu au solicitat așa ceva, firește că nici Biserica nu poate vorbi despre o asemenea situație.

"Această presiune, chiar provocare, adresată Patriarhului României de a se vaccina public, ea iese din limitele eleganței și a bunului simț"

În legătură cu Catedrala Națională, se desfășoară de câțiva ani de zile și va mai dura, un șantier. În acest spațiu nu există posibilitatea de a pătrunde. Se lucrează, există muncitori, nu există avize nici măcar pentru vizitare, cu atât mai puțin ar putea fi avize sanitare pentru un astfel de centru.", a declarat purtatorul de cuvânt al BOR.

Vasile Bănescu a reacționat dur, după ce deputatul Ungureanu a sugerat că Preafericitul Daniel ar trebui să se vaccineze pentru a da un exemplu în acest sens:

"În legătură cu această ușoară presiune, chiar provocare, adresată Patriarhului României de a se vaccina public, ea iese din limitele eleganței și a bunului simț, pentru că nimeni nu este obligat să se vaccineze public. 

Vaccinul este un act liber, voluntar și este dictat de un profil medical, pe care ar trebui să îl luăm în considerare când decidem astfel de lucruri.

A soma pe cineva să se vaccineze, ca să dea un exemplu, mi se pare la fel de inadecvat ca și prima solicitare."

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close