Antena 3 CNN Coronavirus Cum va arăta pașaportul internațional COVID-19 cu care se va putea zbura din martie: IATA a prezentat aplicația

Cum va arăta pașaportul internațional COVID-19 cu care se va putea zbura din martie: IATA a prezentat aplicația

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aeriene (IATA) va introduce din martie permisul de călătorie care ține cont de vaccinarea titularului și de eventualele teste COVID efectuate. Antena 3 a obținut în premieră imagini cu noul pașaport ce va putea fi folosit de cei care vor efectua călătorii cu avionul.

Cum va arăta pașaportul internațional COVID-19 cu care se va putea zbura din martie: IATA a prezentat aplicația
Sursa foto: Aplicatia IATA
de Mia Lungu    |    25 Feb 2021   •   12:04

Permisul IATA va fi lansat sub forma unei aplicații digitale și va funcționa ca mecanism de facilitare a accesului la bordul aeronavelor.

Cei care vor apărea în baza de date ca vaccinați sau testați pentru COVID-19 cu rezultat negativ, vor primi undă verde (OK to travel) pentru a afectua zborul.

Potrivit IATA, principala prioritate este de a face oamenii să călătorească din nou în siguranță. În termenul imediat, aceasta înseamnă stabilirea încrederii în guverne că testarea sistematică COVID-19 înainte de plecare poate funcționa ca înlocuitor pentru cerințele de carantină. Și asta se va dezvolta în cele din urmă într-un program de vaccinare.

IATA Travel Pass este o soluție pentru ambele. Acesta este construit în module ca o soluție industrială bazată pe standarde open source. Poate fi utilizat în combinație cu alți furnizori sau ca soluție end-to-end. Cel mai important lucru este că este receptiv la nevoile industriei, permițând totodată o piață competitivă.

Permisul de călătorie pe bază de vaccin și test COVID devine realitate! IATA îl introduce din martie

Permisul de călătorie care ține cont de vaccinarea titularului și de eventualele teste COVID efectuate, devine realitate peste câteva săptămâni.

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aeriene (IATA), care înglobează aproape 300 de companii aeriene din toată lumea și este responsabilă pentru 82% din traficul aerian mondial, a anunţat lansarea acestui tip de document la finalul lunii martie.

Permisul IATA este destinat să accelereze procesul de check-in și, implicit, facilitarea călătoriilor internaţionale, scrie Reuters.

Conform sursei citate, premisul IATA "pune rezultatele testărilor pentru COVID-19 şi certificatele de vaccinare într-un format digital, ceea ce va accelera procesul înregistrare în vederea îmbarcării la bord".

De remarcat că funcționarea acestui permis presupune existența unui certificat de vaccinare și/sau rezultatul testului COVID, documente a căror emitere nu este în responsabilitatea IATA.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close