Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Anatol Burlacioc, medic din Suceava infectat cu coronavirus: 'Starea mea se înrăutățea pe zi ce trecea'

Dr. Anatol Burlacioc, medic din Suceava infectat cu coronavirus: 'Starea mea se înrăutățea pe zi ce trecea'

Dr. Anatol Burlacioc, medic la Spitalul Județean de Urgență Suceava, infectat cu coronavirus în focarul din spital, a povestit la Sinteza Zilei clipele de groază prin care a trecut din momentul în care a fost confirmat cu COVID-19.

Dr. Anatol Burlacioc, medic din Suceava infectat cu coronavirus: 'Starea mea se înrăutățea pe zi ce trecea'
05 Apr 2020   •   23:00

"Uite că m-a afectat și pe mine și reacția organismului a fost una importantă. Ziua în care m-am simțit cel mai rău a fost duminica trecută. Am avut și fizic, și psihic o stare proastă pentru că aflasem că sunt pozitiv și aveam acea stare gripală: cefalee, subfrebilitate, transpirații.

Am luat cinci doze de tratament. Sunt aceste pastile, am oprit tratamentul. Nu mai puteam să le iau. Starea mea generală se înrăutățea în loc să se îmbunătățească", a declarat dr. Anatol Burlacioc, medic primar chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe "Sf. Ioan cel Nou" Suceava.

Medicul din Suceava infectat cu coronavirus a explicat și greșelile ce au fost făcute încă de la început de conducerea spitalului.

"În momentul în care Suceava a luat contact cu primul pacient pozitiv, trebuiau instituite măsuri de carantină speciale. Din acel moment în care primul pacient a ajuns în Suceava. Nu mai zic de Spitalul Județean. Trebuiau aduse teste, echipamente de protecție. Pentru a proteja personalul și pacienții care erau deja internați.

Trebuiau pregătite spații pentru pacienții deja depistați pozitiv, trebuia sigilat foarte bine spitalul vechi, căci acolo a fost primul caz, din câte se pare", a mai precizat dr. Anatol Burlacioc.

IVM

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close