Antena 3 CNN Coronavirus Cât de mult ne protejează masca. Dr. Anthony Fauci a comentat experimentul: ”40-45% din cei infectați nu au simptome”

Cât de mult ne protejează masca. Dr. Anthony Fauci a comentat experimentul: ”40-45% din cei infectați nu au simptome”

Folosind o camera care filmează cu încetinitorul, americanii au arătat cât de ușor se poate transmite COVID-19 dacă purtătorul nu are față acoperită. Imunologul Anthony Fauci, Directorul Institutului de Boli Infecțioase din SUA, a comentat experimentul.

Cât de mult ne protejează masca. Dr. Anthony Fauci a comentat experimentul: ”40-45% din cei infectați nu au simptome”
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    26 Oct 2020   •   19:15

Un nou experiment facut de americani, care arata cat de importanta este purtarea mastii in oprirea raspandirii virusului SARS-COV-2, a fost prezentat de Sabina Iosub intr-o Editie Specială Antena3. Doctorul Anthony Fauci, Directorul Institutului de Boli Infecțioase din SUA, a comentat și el rezultatele experimentului si a oferit cateva concluzii.

Experiment nou despre eficiența măștilor, comentat de Imunologul Antonio Fauci: Știm acum că 40-45% din cei infectați nu au simptome și totuși ei au virusul în faringele nazal

Doctorul a subliniat că, foarte puține lucruri trec de masca, precum arată experimentul.

"Unul dintre motivele pentru care este atât de important să îți acoperi față este că, acum știm că 40-45% din cei infectați nu au simptome și totuși ei au virusul în faringele nazal"

Anthony Fauci: Un procent substanțial din infectări este transmis de cei care nu au simptome

"Oamenii au impresia greșită că singurul mod în care transmitem infecția este atunci când tușim sau strănutăm pe cineva. 

Ce nu înțeleg ei, este că și atunci când vorbesc chiar în șoaptă, și atunci când cânta, ceea ce este mai rău decât vorbitul, există particule care ne ies din gură, care stau în aer o perioada de timp. Unele cad la pământ, de aceea spunem că trebuie să stăm la distanță de 2 metrii, dar unele rămân în aer."

Invitat în Ediția Specială, Deputatul PSD Radu Oprea, a făcut referire la experimentul prezentat și a vorbit despre măsură obligatorie a purtării măștii:

"Purtatul măștii, din punctul meu de vedere, este formă de respect pe care eu o arăt celorlalți din jurul meu. Pentru că masca devine eficientă atunci când toți o purtăm. (...) Port masca, indiferent de situația în care mă aflu în acel moment, port masca pentru ceilalți. Nu atât pentru mine, cât fac acest lucru pentru ceilalți

La noi, din păcate, cetățeanul nu a fost un partener al Guvernului. La noi a fost pedepsit, a fost umilit, a fost amendat, a fost abuzat. Și cred că dacă era o comunicare bună, lucrurile puteau să stea mai bine în această țară."

×
Subiecte în articol: Anthony Fauci cum purtam masca COVID-19
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close