Antena 3 CNN Coronavirus Florin Cîțu: ”Putem vorbi de "fără mască" la mare și la munte, de la 1 iunie, restaurante 100% deschise pentru vaccinați”

Florin Cîțu: ”Putem vorbi de "fără mască" la mare și la munte, de la 1 iunie, restaurante 100% deschise pentru vaccinați”

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că se ia în considerare renunțarea la mască, pe plajă și la munte, de la 1 iunie, dacă se va atinge ținta Guvernului de cincin milioane de români vaccinați.

Florin Cîțu: ”Putem vorbi de "fără mască" la mare și la munte, de la 1 iunie, restaurante 100% deschise pentru vaccinați”
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    04 Mai 2021   •   11:16

Prim-ministrul Cîțu a vorbit și despre alte facilități pentru cei vaccinați, cum ar fi deschiderea la capacitate 100% a hotelurilor pentru turiști vaccinați, accesul la evenimente private numai pe bază de vaccinare.

"Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate.

Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe.

Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente", a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

În ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a declarat că acest lucru ar putea fi luat în calcul după 1 august.

"Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde", a spus premierul.

Cîţu a reiterat importanţa vaccinării, în vederea introducerii unor noi măsuri de relaxare.

"Singura soluţie de a scăpa de pandemie o reprezintă vaccinarea. Dacă atingem acele cinci milioane de persoane vaccinate la 1 iunie, vom putea să redeschidem mai mult economia.

"Acum nu mai avem nevoie de programare. Nu mai există nicio scuză. Dacă vrem să scăpăm de pandemie trebuie să ne vaccinăm." , a spus premierul.

 

 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close