Antena 3 CNN Coronavirus Dr. Horațiu Moldovan: „Vom încerca să menținem necontaminate până în ultima fază spitalele mari”

Dr. Horațiu Moldovan: „Vom încerca să menținem necontaminate până în ultima fază spitalele mari”

În situația în care vom ajunge ca în Italia, se va pune problema ca pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19 să fie îngrijiți la domiciliu, anunță secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horaţiu Moldovan.

Dr. Horațiu Moldovan: „Vom încerca să menținem necontaminate până în ultima fază spitalele mari”
Sursa foto: Antena 3
de S.T.    |    28 Mar 2020   •   21:55

Medicii care sunt asimptomatici, dar infectaţi cu coronavirus, vor putea rămâne în unităţile spitaliceşti, să trateze pacienţii de coronavirus, a mai spus Horaţiu Moldovan, sâmbătă, la Antena 3.

„Pășim spre faza a doua, din punct de vedere medical. Pacienții sunt în spitalele de boli infecțioase. Am organizat pe lângă spitalele de pneumologie, spitalele de suport în număr de 43. Ele totalizează 3.500 de paturi(...). În faza a treia vom folosi toate spitalele județene, sunt 35 în România și adaugă încă 4.000 de paturi”, a spus Horaţiu Moldovan.

„Vom încerca să menținem necontaminate până în ultima fază spitalele mari, spitalele de urgență județene”, a mai spus secretarul de stat.

Mai există spitalele private, în măsură să pună la dispoziție mai multe spații, totalizând 125 de paturi de terapie intensivă și mai sunt spitalele militare încă nefolosite.

„În situația în care vom ajunge ca în Italia, să utilizăm toată rezerva de spitalizare, atunci se va pune problema de a îngriji la domiciliu pacienții cu forme ușoare și medii”, a precizat Horaţiu Moldovan, sâmbătă seară, la Antena 3.

Horaţiu Moldovan: „Pășim spre faza a doua, din punct de vedere medical”

Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus din România a ajuns la 1.452 de cazuri, fiind înregistrate şi 30 de decese.

La ATI sunt internaţi 34 de pacienţi, din care 25 în stare gravă.

×
Subiecte în articol: Horațiu Moldovan coronavirus
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close