Antena 3 CNN Coronavirus Lista țărilor din zona galbenă la 2 aprilie 2021. Turcia a fost adaugată pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Lista țărilor din zona galbenă la 2 aprilie 2021. Turcia a fost adaugată pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a adoptat, astăzi, 2 aprilie 2021, noua listă a ţărilor din zona galbenă, respectiv ţările cu risc epidemiologic ridicat.

Lista țărilor din zona galbenă la 2 aprilie 2021. Turcia a fost adaugată pe lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    02 Apr 2021   •   21:56

Prima zonă cu risc este reprezentată de insulele Bonaire, Saint Eustatius and Saba, supranumite și insulele BES, un teritoriu olandez din Marea Caraibelor. Totodată, pe noua listă a ţărilor din zona galbenă, a fost inclusă și Turcia, după ce numărul de cazuri a crescut semnificativ în ultima perioadă.

În hotărârea nr. 21 din 02.04.2021 adoptată de CNSU, la articolul 1 se află şi lista ţărilor din zona galbenă.

"Art.1 - Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă", se arată în hotărârea CNSU.

VEZI AICI LISTA COMPLETĂ

Comitetul Naţional pentru Situaii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, vineri seară, achiziţionarea a încă 6.000 de kit-uri de urgenţă EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe.

Stocurile de urgență sunt majorate - Hotărârea nr. 21 din 02.04.2021 a CNSU

Art.3 - Se aprobă majorarea stocurilor de urgență medicală cu produse, materiale și echipamente sanitare necesare desfășurării în siguranță a procesului de vaccinare a populației împotriva virusului SARS-CoV-2, conform prevederilor anexei nr. 2.
Art.4 - Se propune ca, pentru asigurarea fondurilor necesare achiziționării produselor prevăzute la art. 3, să fie alocate la nevoie, Ministerului Afacerilor Interne pentru Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, sumele necesare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului.

Potrivit anexei la decizia CNSU, se vor cumpăra încă 6.000 de kit-uri de urgenţă EpiPen, folosite în tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe. 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close