Antena 3 CNN Coronavirus Maratonul de vaccinare de la București începe în data de 7 mai. Centrele vor avea program non-stop

Maratonul de vaccinare de la București începe în data de 7 mai. Centrele vor avea program non-stop

Valeriu Ghoerghiță a anunțat că Maratonul vaccinării anti-COVID de la București va începe la data de 6 mai, iar pentru imunizarea românilor vor fi prezenți 1.200 de voluntari implicați, dintre care 260 de medici, 500 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie și 300 de asistente.

Maratonul de vaccinare de la București începe în data de 7 mai. Centrele vor avea program non-stop
Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare
de Maria Zărnescu    |    05 Mai 2021   •   17:56

La Maratonul de vaccinare de la București sunt 1.200 de voluntari implicați, dintre care 260 de medici, 500 de studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie și 300 de asistente.

Maratonul începe în data de 7 mai, la Sala Palatului, vor fi și momente muzicale, dar și prezențe importante precum premierul Cîțu, președintele Colegiului Medicilor, șeful CNCAV, colonelul Valeriu Ghoerghiță.

Maratonul de vaccinare se va desfășura la Sala Palatului și la Biblioteca Națională.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a explicat că nu există o țintă clară cu privire la numărul de persoane ce se doresc a fi imunizate la București, în cadrul maratonului.

Maratonul de vaccinare de la București, între 7 și 10 mai 2021

Vor fi 50 de cabinete de vaccinare, în două locații: Sala Palatului și Biblioteca Națională. Pe lângă vaccinare, mai mulți medici vor face transmisiuni live de informare.

Profesor Viorel Jinga de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” declară că maratonul vaccinării va începe pe 7 mai la ora 16.00 și va dura până pe 10 mai la ora 8.00, însă dacă la acea oră va fi coadă vor fi vaccinați toți doritorii, informează Mediafax.

Vaccinarea se face 24 de ore din 24, cu pauze de curățenie, în cele două locații: la Sala Palatului, unde sunt 40 de cabinete de vaccinare, și la Biblioteca Națională, cu 10 cabinete de vaccinare.

Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie

"În ceea ce privește vaccinarea cu serul de la Johnson & johnson, pot să vă spun că astăzi, în 14 județe și în București au fost activități de vaccinare în cabinetele de medicină de familie. Până la ora 15.00 erau peste 180 de persoane vaccinate, doar în cursul zilei de miercuri.

Sunt convins că numărul celor care se vor înscrie va fi din ce în ce mai mare și sunt convins că numărul colegilor care doresc să vaccineze va fi, evident, mai mare.

Este o perioadă care presupune o distribuire a materialelor sanitare, a numărului de doze, care necesită o adaptare, la această activitate, din partea tuturor. Am discutat cu medicii din acele județe în care au fost o serie de disfuncționalități în privința necesarului de materiale sanitare.

Situațiile se vor rezolva în scurt timp, iar toți cei care și-au dorit să participe la această activitate de vaccinare vor putea realiza acest lucru", a precizat șeful CNCAV.
 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close