Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru: Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri! Care este adevăratul motiv?

Nelu Tătaru: Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri! Care este adevăratul motiv?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că România nu se află într-un colaps medical. De asemenea, acesta a declarat că luni numărul îmbolnăvirilor raportate va fi mai mic, deoarece, fiind weekend și numărul testărilor a fost mai mic.

Nelu Tătaru: Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri! Care este adevăratul motiv?
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    13 Iul 2020   •   13:06

Tătaru: Astăzi vom avea un numărul mai mic de cazuri

Potrivit ministrului Nelu Tătaru, rata de transmisabilitate este, în acest moment, de 1,1.

Rămânem la 1,1 (rata de persoane infectate, n.red.), depinde de valorile pe care le vom avea în zilele următoare. Astăzi vom avea un număr mai mic de cazuri fiindcă au fost mai puține recoltări și testări. Mâine fiind marți, vom avea recoltările și testările de astăzi și vom avea un impact mai real”, a spus Nelu Tătaru.

Nu suntem în colaps medical

Aflat în vizită la spitalul din Galați, unde 83 de cadre medicale sunt infectate cu noul coronavirus, Nelu Tătaru a declarat că România nu se află, în acest moment, în fața unui colaps medical. 

„Nu suntem în drum colaps medical. Avem 243 de persoane în terapie intensivă. Adresabilitatea în UPU încă este acceptabilă. Cei care sunt asimptomatici sau cu simptome ușoare mulți dintre ei au solicitat externarea. Sunt locuri în spital”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a mai spus că toate cazurile vor fi gestionate de a o zi la alta, cei care vor da măsura aglomerării sistemului medical fiind cazurile cu simptomatologie severă și critică.

Ministrul Sănătății regretă relaxarea măsurilor 

Tătaru este de părere că politicienii s-au grăbit cu privire la măsurile de relaxare și că, dacă totul ar mai fi fost ținut sub control măcar două săptămâni, situația ar fi fost alta acum. 

„Dacă mai mențineam măcar două săptămâni (...) acum poate eram la baza pantei descendente. Ne-am grăbit, cred, să recomandăm politic anumite idei care s-au perpetuat”, a declarat, luni, la Galați, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

România, pe locul 4 în Europa la numărul de cazuri noi raportate 

În România numărul cazurilor de coronavirus raportat în ultimele 24 de ore a fost de 456 iar testele au fost mai puține. Chiar dacă numărul este mai mic decât în ultimele două zile asta nu înseamnă că este și motiv de bucurie. Suntem în continuare printre fruntașii Europei la numărul de îmbolnăviri.

România se află în acest moment pe locul 4 în ceea ce privește numărăul de cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus raportate în 24 de ore. Am urcat într-un top pe care nu ni-l doream. Bulgarii au anunțat doar 77 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore iar în Ungaria au fost raportate doar 5 cazuri noi.

Pe locul 2 este Ucraina cu 678 de cazuri iar pe 3 este Marea Britanie cu 650 de cazuri. România este pe locul 4 cu 456 de cazuri iar după noi sunt poziționate Polinia, cu 370 de cazuri, Portugalia cu 291 și Serbia cu 287 de noi infectări. 

×
Subiecte în articol: Nelu Tătaru coronavirus
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close