Antena 3 CNN Coronavirus Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: 'Avem transmitere comunitară accentuată! Facem un apel către populație!'

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: 'Avem transmitere comunitară accentuată! Facem un apel către populație!'

Ministrul Sănătății trage un semnal de alarmă cu privire la numărul crescut de infectări cu coronavirus. Nelu Tătaru roagă populația României să respecte regulile de igienă și distanțare socială.

Nelu Tătaru trage un semnal de alarmă: 'Avem transmitere comunitară accentuată! Facem un apel către populație!'
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2020   •   22:00

”De două săptămâni și jumătate suntem într-o creștere de cazuri. Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut și creșteri peste 300-400.

Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată.

Au fost momente în serile trecute unde am transferat pacienți din Ploiești la București. Suntem într-un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite și o respectare parțială a măsurilor de distanțare socială.

În acest context, avem această creștere a cazurilor. Avem anchete în desfășurare în toată țara.”, spune ministrul Sănătății.

România, în zona galbenă a listei cu coronavirus!

”Noi facem o evaluară în fiecare zi, facem evaluari săptămânale sau la două săptămâni. Orice evaluare e contorizată de Centrul European de control al bolilor care face acea listă a indicatorilor cumulați la suta de mii de locuitori și ne dă riscul.

Totul este reciproc. Noi vom avea și mâine această evaluară. Vom lua decizii cu privire la data de 1 iunie. În acest moment nu avem discuții de închidere cu Bulgaria. Rămâne că mâine să mai discutăm despre această problemă și vom lua o decizie.

Noi discutăm poziționara fiecrei țări în parte. Noi suntem în partea galbenă a acestei liste. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială.

Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical.”, a mai declarat Tătaru.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close