Antena 3 CNN Coronavirus Niciun caz de coronavirus în Skiathos. Insula elenă este pregătită să primească turiști. Ce reguli trebuie să respecte

Niciun caz de coronavirus în Skiathos. Insula elenă este pregătită să primească turiști. Ce reguli trebuie să respecte

Redeschiderea Greciei, după aproape 3 luni de pandemie, reprezintă unul dintre cele mai aşteptate anunţuri pentru români. Insula Skiathos, una dintre destinaţiile preferate de vară ale românilor, a fost ocolită de virus.

Niciun caz de coronavirus în Skiathos. Insula elenă este pregătită să primească turiști. Ce reguli trebuie să respecte
de Marius Cernica    |    26 Iun 2020   •   12:20

Este şi imaginea pe baza căreia primăria vrea să îşi promoveze atracţiile turistice. Dar turiştii care se aşteaptă la faimoasa ospitalitate elenă vor fi întâmpinaţi acum cu măsuri sanitare stricte.

În Skiathos nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu noul coronavirus. În cele aproape trei luni de pandemie, virusul a stat departe de insula considerată un paradis turistic pe care zeci de mii români îl aleg an de an ca destinaţie de vacanţă. Dar acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu turiştii. Mai ales cu românii, de care localnicii sunt atât de ataşaţi.

Theodoros Tzoumas, primarul din Skiathos - "Avem câţiva turişti, nu la fel de mulţi pe cât ne-am dori. Ne plac foarte mult românii, au o mentalitate foarte apropiată de a noastră. Aşa că sunt mai mult ca bineveniţi aici. Igienizarea începe de la aeroport, în primul rând, de la sosire".

Acum, amatorii bronzului şi sporturilor nautice vor trebui să se obişnuiască mai întâi cu regulile de distanţare socială impuse de autorităţi. Spaţiile publice sunt dezinfectate în mod regulat, iar interacţiunea cu angajaţii a fost redusă drastic, dă asigurări primarul insulei, Theodoros Tzoumas. 

"Toate afacerile, restaurantele, hotelurile, urmează un procotol extrem de strict, coordonat de Ministerul Sănătăţii pentru a ne asigura că toată lumea îşi va petrece vacanţa în siguranţă. Purtarea măştii este obligatorie pentru toţi angajaţii din industria ospitalieră", a mai declarat primarul din Skiathos, în cadrul unui interviu acordat colegului nostru, Marius Cernica, în exclusivitate pentru Antena 3.

Localnicii sunt siguri că, odată cu ridicarea restricţiilor de călătorie, turiştii vor începe să sosească. De luna viitoare, va fi şi mai uşor ca străinii să ajungă în Skiathos.

"În ultimele două săptămâni, turiştii au putut ajunge la noi doar cu avionul, din Atena. Aeroportul a funcţionat doar spre Atena, a fost o decizie a guvernului. De pe 1 iulie, nu vor mai fi doar zboruri domestice. Există însă şi varianta feribotului".

Pe lângă regulile de distanţare, turiştii trebuie să mai aibă în vedere o lege la care localnicii ţin foarte mult. Străinii care iau ca suvenire faimoasele pietre albe rotunde de pe Plaja Lalaria riscă amenzi de până la 1.000 de euro.

Niciun caz de coronavirus în Skiathos. Insula elenă este pregătită să primească turiști

×
Subiecte în articol: Skiathos coronavirus
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close