Antena 3 CNN Coronavirus Novak Djokovic, depistat pozitiv cu coronavirus. Liderul mondial al tenisului a spus recent că nu e de acord cu vaccinarea obligatorie

Novak Djokovic, depistat pozitiv cu coronavirus. Liderul mondial al tenisului a spus recent că nu e de acord cu vaccinarea obligatorie

Novak Djokovic, lider mondial în tenisul masculin, a anunțat astăzi că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Tenismenul de 33 de ani a precizat că nu a avut simptome.

Novak Djokovic, depistat pozitiv cu coronavirus. Liderul mondial al tenisului a spus recent că nu e de acord cu vaccinarea obligatorie
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    23 Iun 2020   •   18:05

Jucătorul de tenis spunea, în luna aprilie, că speră ca vaccinarea să nu devină obligatorie. „Personal, mă opun vaccinării şi nu mi-aş dori să fiu obligat de cineva să mă vaccinez pentru a putea călători”, a subliniat el, în timpul unei videoconferințe.

„Dar dacă va deveni obligatorie (vaccinarea) ce se va întâmpla? Va trebui să iau o decizie. Am propriile mele gânduri în legătură despre această problemă şi nu ştiu dacă acestea se vor schimba la un moment dat. Ipotetic, dacă sezonul se va relua în iulie, august sau septembrie, deşi este puţin probabil, am înţeles că un vaccin va deveni o cerinţă imediat după ce vom ieşi din carantina strictă, dar încă un există un vaccin”, a adăugat Djokovic.

Trei jucători de tenis și doi antrenori, confirmați cu coronavirus

Mai multe cazuri de COVID-19 au fost înregistrate după participarea la Adria Tour, turneu organizat în Serbia și Croația chiar de Novak Djokovic. Trei jucători au fost diagnosticați cu noul virus, după turneul de la Zadar, Croația. E vorba de  bulgarul Grigor Dimitrov, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki, potrivit DailyMail.

''Acesta a fost cel mai rău scenariu posibil. Novak nu a fost obligat să facă testul în Croaţia, atât timp cât nu avea simptome. A făcut testul imediat după ce zborul lui a ajuns la Belgrad. Au fost testate circa 100 de persoane şi a fost un şoc când unele au ieşit pozitive, în special al prietenului meu din copilărie, Borna Coric. Le urăm tuturor o recuperare rapidă şi fără dureri'', a declarat Djordje Djokovic, fratele liderului mondial și directorul Adria Tour.

Bulgarul Grigor Dimitrov și-a anunțat retragerea din turneul de la Zadar, spunând că simte o stare de slăbiciune. La scurt timp a fost anunțat că a fost infectat cu coronavirus. Finala turneului dintre Novak Djokovic şi rusul Andrei Rublev a fost anulată. 

Ceilalți doi juctori, croatul Borna Coric şi sârbul Victor Troicki au fost testați pozitiv la o zi după. De asemenea, și antrenorii lui Dimitrov și al lui Djokovic au fost depistați pozitiv.

Se pare că infectarea jucătorilor s-a produs fiindcă aceștia nu au respectat distanțarea socială, ba chiar au fost în cluburi de noapte destul de aglomerate. Ultima dată au fost văzuți duminică, într-un club din Belgrad.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close