Antena 3 CNN Coronavirus Orban, reacție radicală în criza paturilor ATI. "Nu mai trimiteți pe oricine la Terapie Intensivă"

Orban, reacție radicală în criza paturilor ATI. "Nu mai trimiteți pe oricine la Terapie Intensivă"

Autoritățile sanitare au raportat constant în ultimele zile un număr de aproximativ 600 de cazuri de COVID la Terapie Intensivă și mai multe județe au anunțat că nu mai au paturi libere la ATI.

Orban, reacție radicală în criza paturilor ATI. "Nu mai trimiteți pe oricine la Terapie Intensivă"
de Adrian Iclozan    |    08 Oct 2020   •   19:30

Premierul Orban a cerut, în context, în ședința de guvern de joi, ca doar cazurile care necesită acest tip de îngrijire să ocupe paturile ATI.

"Instituționalizați mai clar ce am discutat înainte. Nu trebuie să intre oricine la ATI. Există această tendință de a interna la ATI bolnavi care nu necesită terapie intensivă. Și atunci, există situația saloanelor intermediare, în care situația de sănătate este monitorizată mai atent, fără a fi nevoie de internare la terapie intensivă", a spus premierul.

În aceeași sedință de guvern, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că "s-a găsit soluția de finanțare" pentru suplimentarea cu 2000 a posturilor la Direcțiile de Sănătate Publică județene și a municipiului București și la Serviciile Județene de Ambulanță.

Direcțiile de Sănătate Publică și-au creat un trist renume în criza pandemică, presa relatând numeroase situații în care în aceste instituții nu răspundea nimeni, cu orele, la apelurile telefonice prin care cetățenii doreasu să sesizeze cazuri de coronavirus.

×
Subiecte în articol: Orban ati coronavirus
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close