Antena 3 CNN Coronavirus Pandemia ia amploare în Europa. Marea Britanie impune noi restricții iar pe Muntele Athos au fost raportate primele cazuri de COVID-19

Pandemia ia amploare în Europa. Marea Britanie impune noi restricții iar pe Muntele Athos au fost raportate primele cazuri de COVID-19

Pandemia ia din nou amploare în Europa, iar tot mai multe ţări introduc măsuri să evite valul al doilea de infecţii. În Marea Britanie nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, iar experţii medicali avertizează că dacă nu vor exista restricţii mai severe, Regatul s-ar putea confrunta şi cu 50 de mii de infecţii noi zilnic.

Pandemia ia amploare în Europa. Marea Britanie impune noi restricții iar pe Muntele Athos au fost raportate primele cazuri de COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Diana Dragotescu    |    22 Sep 2020   •   12:15

Cu un număr tot mai mari de cazuri se confruntă şi Franţa, Germania sau Italia.

Regula grupurilor de maxim şase persoane în spaţii publice pare că a eşuat în Marea Britanie. Guvernul a dat alarma după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate peste 4.300 de noi infecţii, iar Boris Johnson se pregăteşte să instituie stare de asediu după ora 22. 

Experţii britanici avertizează că doar prin respectarea unor reguli stricte, pandemia nu va lua proporţii colosale. Măsuri drastice au fost luate şi în Germania, în zona roşie din Munchen, unde se pot întâlni doar grupuri de maxim 5 persoane. 

Valul al doilea face deja prăpăd în Franţa sau Spania, unde dacă gradul de infectare va continua la acelaşi nivel, toate locurile la terapie intensivă ar putea fi ocupate. 

La Atena, artiştii stradali au protestat prin cântec, nemulţumiţi că nu își mai pot practica meseria ca înainte. În Grecia, au fost raportate primele cazuri de COVID şi pe Muntele Athos. Opt călugări au fost infectaţi. 

Pandemia ia amploare în Europa

×
Subiecte în articol: coronavirus Europa
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close