Antena 3 CNN Coronavirus Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot sta fără mască și distanțare, în interior și în aer liber, anunță autoritățile sanitare din SUA

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot sta fără mască și distanțare, în interior și în aer liber, anunță autoritățile sanitare din SUA

Persoanele complet vaccinate împotriva COVID-19 nu trebuie să poarte măști sau să practice distanțarea socială, în interior, sau în aer liber, cu excepția anumitor circumstanțe, a anunțat, joi, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot sta fără mască și distanțare, în interior și în aer liber, anunță autoritățile sanitare din SUA
Sursa foto: Getty Images
de Mia Lungu    |    13 Mai 2021   •   22:03

„Dacă sunteți complet vaccinați, puteți începe să faceți lucrurile pe care le-ați oprit din cauza pandemiei”, a spus dr. Rochelle Walensky în timpul unui briefing COVID-19 de la Casa Albă, potrivit CNN.

„Cu toții am tânjit după acest moment în care putem reveni la un anumit sentiment de normalitate”

Walensky a declarat că știința susține noua recomandare conform căreia „oricine este complet vaccinat poate participa la activități în interior și în aer liber - mari sau mici - fără a purta o mască și fără distanță fizică”.

Aceasta a citat trei studii - din Israel și din Statele Unite - care arată că vaccinurile funcționează.

Studiul israelian, care a fost publicat în Jurnalul Asociației Medicale Americane, a arătat că vaccinul a fost 97% eficient împotriva simptomelor COVID-19 și 86% eficient împotriva infecțiilor asimptomatice, la peste 5.000 de lucrători din domeniul sănătății.

Au fost raportate infecții „descoperite” în rândul persoanelor vaccinate în Statele Unite - un număr mic în rândul a peste 117 milioane de persoane din Statele Unite care sunt acum complet vaccinate. Walensky a remarcat faptul că „infecția rezultată este mai probabil să aibă o încărcătură virală mai mică, poate avea o durată mai scurtă și probabil un risc mai mic de transmitere către alții”.

Anunțul lui Walensky are câteva avertismente. Ea a avertizat că persoanele care sunt au sistemul imunitar compromis trebuie să vorbească cu medicii lor înainte de a renunța la măști.

Aceasta a mai spus că „anul trecut ne-a arătat că acest virus poate fi imprevizibil, așa că, dacă lucrurile se înrăutățesc, există întotdeauna șansa să modificăm aceste recomandări”.

 

×
Subiecte în articol: vaccinate fara masca aer liber COVID-19 SUA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close