Antena 3 CNN Coronavirus Raed Arafat, despre morții de la Spitalul Foișor: "Nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților"

Raed Arafat, despre morții de la Spitalul Foișor: "Nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților"

Raed Arafat a făcut o serie de precizări cu privire la situația pacienților decedați de COVID-19, ce fuseseră transferați la Spitalul Foișor.

Raed Arafat, despre morții de la Spitalul Foișor: "Nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    12 Apr 2021   •   16:54

"Primul aspect, referitor la o declarație făcută de unul dintre președinții Asociației Pacienților, care spune că trei pacienți ar fi decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor. Inițial s-a lăsat de înțeles că trei pacienți care au decedat au fost dintre cei externați, ceea ce nu este adevărat.

Dar nici faptul că trei pacienți au decedat în timpul transferului către Spitalul Foișor nu este adevărat. Situația este următoarea: din păcate au decedat trei pacienți: unul dintre ei înainte de a fi preluat cu ambulanța SMURD de la Spitalul Universitar, care a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluat de ambulanță, fiind în stare critică.

Alți doi pacienți, de sex feminin, în vârstă de 60 de ani și 83 de ani, din păcate au decedat la Spitalul Foișor, după ce au fost internate în secția de ATI. Prima a fost internată în data de 10 aprilie la ora 19.27 și decedată la data de 11 aprilie, iar cea de-a doua, a fost internată în data de 11 aprilie la ora 00.52 și a fost declarată decedată în data de 11 aprilie la ora 17.32.

Faptul că o persană a intrat în stop cardiac înainte de a fi preluată și două paciente au decedat la ore după ce au fost internate în ATI, asta nu poate să fie imputat acțiunii de transfer al pacienților sau acțiunii de a prelua secția de ATI de la Foișor (...) Aceste date demonstrează că era corectă decizia noastră și aveam nevoie de lărgirea capacității în terapie intensivă.

Sincer, ne pare rău de aceste situații, dar ştim foarte bine cu ce avem de a face: cu o boală perfidă, o boală care se agravează rapid, o boală în care pacienții aflați în stare critică pot ajunge în stop cardiac rapid şi aici sunt lucruri pe care nu putem să le controlăm. (...) Încercăm să salvăm cât mai multe vieţi", a declarat Raed Arafat.

Soluție pentru pacienta care trebuia să se opereze la Foișor

Raed Arafat a oferit și o soluție în cazul pacientei care a declarat că urma să fie operată la Spitalul Foișor, dar având în vedere transformarea unității medicale în spital COVID, ea nu va mai putea suferi intervenția.

"Astăzi, văzând despre ce este vorba, văzând care este diagnosticul, care este o operație care poate fi realizată în mai multe spitale din România şi nu numai la nivelul centrelor universitare, a fost contactată pacienta de către Direcția noastră de asistență medicală de urgență pentru a o sprijini, fiind şi angajat al MAI, şi s-a programat o vizită către domnul profesor Cârstoiu, care este managerul Spitalului Universitar şi este ortoped de specialitate, pentru a fi consultată şi programată pentru operaţie", a adăugat secretarul de stat.


 

×
Subiecte în articol: Raed Arafat morti Spitalul Foişor
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close