Antena 3 CNN Coronavirus Arafat: Sunt convins că restricțiile privind zborurile nu vor mai dura mult. Decizia va fi luată la nivel european

Arafat: Sunt convins că restricțiile privind zborurile nu vor mai dura mult. Decizia va fi luată la nivel european

Renunțarea la măsurile de restricțioare a zborurilor e o decizie ce va fi luată la nivel european, a explicat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Arafat: Sunt convins că restricțiile privind zborurile nu vor mai dura mult. Decizia va fi luată la nivel european
Sursa foto: Hepta
de Claudia Simion    |    14 Mai 2020   •   00:00

Momentul exact al reluării călătoriilor spre alte țări nu e cunoscut deocamdată, însă nu va mai putea fi amânat foarte mult timp, spune Arafat. Cel mai probabil, atunci când vor fi permise călătoriile, se vor aplica anumite măsuri în timpul zborului, cum ar fi distanțarea socială și purtatul măștilor.

"E clar că de păstrat închis nu avem cum. Regulile vor fi reguli europene generale. Știu că s-a discutat de distanțarea socială pe timpul zborului, de purtatul măștii în avion. Încă nu știu dacă toată lumea a căzut de acord pe acest lucru sau nu. Triajul la urcare în avion e încă o discuție. Mai bine nu las pe unul care are febră în avion decât să iau apoi tot avionul și contacții la verificat", a spus secretarul de stat.

Primele țări către și dinspre care vor fi permise zborurile sunt cele în care cazurile de coronavirus au scăzut semnificativ.

"E clar că primele țări din care se va începe să se zboare vor fi cele mai puțin afectate sau unde cazurile deja au scăzut semnificativ. Asta înseamnă analiză, să stea echipa noastră și să analizeze acest lucru. Nu cred că vom deschide pentru o singură țară, probabil vom deschide pentru mai multe concomitent. Dar nu din data de 14. Noi am prelungit oprirea zborurilor pentru că e un mijloc perfect de transmitere a bolii. Trebuie să așteptăm. Sunt convins că nu va mai dura foarte mult pentru că acolo e presiune economică. Oricum, degeaba vreau eu să deschid zborurile dacă țara respectivă are zborurile închise cu alte țări. Deci nu va o decizie unilaterală, ci în discuție cu alte țări", a mai spus Arafat.

Arafat: Sunt convins că restricțiile privind zborurile nu vor mai dura mult. Decizia va fi luată la nivel european

×
Subiecte în articol: Raed Arafat
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close