Antena 3 CNN Coronavirus Trei persoane au avut reacţii adverse, după ce s-au vaccinat direct din maşină la centrul din Cluj-Napoca

Trei persoane au avut reacţii adverse, după ce s-au vaccinat direct din maşină la centrul din Cluj-Napoca

Trei persoane s-au simțit rău, după ce s-au vaccinat direct din mașină la centrul de vaccinare din Cluj-Napoca. Medicii au intervenit de urgență pentru a le acorda ajutor.

Trei persoane au avut reacţii adverse, după ce s-au vaccinat direct din maşină la centrul din Cluj-Napoca
de Claudia Popovici    |    27 Apr 2021   •   16:38

Primul caz a fost înregistrat la o femeie care, la aproximativ 10 minute, după ce s-a vaccinat a început să se simtă rău.

Soțul ei a strigat după ajutor, iar medicii au dus-o într-un punct de prim ajutor unde i-au acordat îngrijiri medicale. Ulterior, femeia s-a simțit bine și a plecat acasă.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul unui bărbat, căruia i-a scăzut glicemia. După ce medicii i-au dat ciocolată bărbatul s-a simțit mai bine şi a mers acasă. O altă femeie se află sub supraveghere medicală pentru că i s-a făcut rău.

Până în momentul de față 407 au fost vaccinate

Și la această oră este coadă de mașini, pentru că oamenii vor să se vaccineze direct fără programare. Vorbim de peste 40 de mașini care așteaptă să intre în parcarea de la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca. Oamenii spun că își doresc să se imunizeze și să scape cât mai repede de restricțiile impuse de către autorități.

Singurele condiţii pentru vaccinarea din maşină sunt că doritorii trebuie să fie vină cu mașina la vaccinare, iar în mașină trebuie să minim două persoane, maxim patru persoane.

Serul folosit la acest centru este exclusiv Pfizer, iar mecanismul este foarte ușor: din mașină se scoate brațul pe geam, se face vaccinarea, apoi oamenii stau 15 minute pentru a se identifica reacțiile adverse, dacă este cazul și pentru a se elibera adeverința de vaccinare.

Centrul de vaccinare de la Cluj-Napoca este deschis de luni până duminică în intervalul 08:00-20.00.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close