Antena 3 CNN Coronavirus Noile restricţii anti-COVID în Bucureşti. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid. Masca, obligatorie lângă şcoală. Ce nu se închide - decizie surprinzătoare

Noile restricţii anti-COVID în Bucureşti. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid. Masca, obligatorie lângă şcoală. Ce nu se închide - decizie surprinzătoare

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit marţi după-amiază, pe fondul creşterii susţinute a cazurilor de coronavirus în Capitală şi a numărului de spitalizaţi la terapie intensivă şi în situaţia în care autorităţile au anunţat, tot marţi, un număr-record de decese provocate de COVID-19: 73.

Noile restricţii anti-COVID în Bucureşti. Restaurantele, teatrele şi cinematografele se închid. Masca, obligatorie lângă şcoală. Ce nu se închide - decizie surprinzătoare
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2020   •   18:20

Conform deciziilor adoptate în şedinţă, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti îşi vor înceta activităţile cu public în interior.

Fac excepţie restaurantele şi cafenelele pensiunilor, care însă vor putea servi în interior doar clienţii acestor unităţi de cazare.

Teatrele și cinematografele din Capitală se închid.

Şi activitatea saloanelor în care se organizează evenimente se suspendă, iar purtarea măștii va fi obligatorie în intervalul 7.45 - 21.15 în zona școlilor.

Noile restricţii au fost anunţate de prefectul Capitalei, Gheorghe Cojan, şi intră în vigoare de miercuri iar documentul oficial poate fi consultat aici.

Durata noilor restricţii, un mister

Ele rămân valabile până când rata cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori scade sub valoarea 1,5 iar analiza situaţiei ar urma să se facă săptămânal.

"Angajaţii afectaţi din firmele care care îşi restrâng activitatea, din domeniul Horeca şi industria spectacolelor, vor beneficia de măsuri de sprijin", a spus prefectul.

Surpinzător, conform deciziei de marţi, cazinourile ar urma să rămână deschise.

O decizie în privinţa lor ar urma să fie luată într-o ședință ulterioară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.

Cei 400.000 de angajaţi din HoReCa, victimele exploziei de noi cazuri de COVID

La doar o lună de la marea redeschidere, doar terasele vor rămâne funcționale, însă anotimpul rece nu va ține nici cu clienții, nici cu lucrătorii din industria ospitalității.

 ''Ne va afecta finaciar. Toţi avem de un loc de muncă, avem familii de hrănit, avem nevoi finaciare şi nu ne prinde deloc bine să stăm iar o perioadă închişi, mai ales că am stat aproape cinci luni fără activitate. Am achiziţionat deja lămpi de încălzire, avem pe ambele terase. Suntem pregătiţi, dar dacă vremea nu ţine cu noi, nu avem cum să ţinem terasele deschise'', a spus angajatul unui restaurant.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close