Antena 3 CNN Coronavirus Româncă stabilită în Turcia, despre măsurile luate de guvernul turc: "Aici se raportează numărul de îmbolnăviri şi nu numărul de infectări"

Româncă stabilită în Turcia, despre măsurile luate de guvernul turc: "Aici se raportează numărul de îmbolnăviri şi nu numărul de infectări"

Monica Coroiu, o româncă stabilită în oraşul Bursa, Turcia, care are un caz de coronavirus confirmat în familie, a povestit în exclusivitate pentru Antena 3, ce măsuri anti-Covid a luat guvernul turc.

Româncă stabilită în Turcia, despre măsurile luate de guvernul turc: "Aici se raportează numărul de îmbolnăviri şi nu numărul de infectări"
de Claudia Popovici    |    25 Oct 2020   •   18:00

Una din măsurile adoptate de guvernul turc de la începutul pandemiei cu coronavirus a fost testarea în masă a populaţiei.

Monica Coroiu, românca stabilită în oraşul Bursa, Turcia a precizat pentru Antena 3, că numărul testelor pentru depistarea infectării cu noul coronavirus a depăşit 13 milioane. Cazurile confirmate pozitiv sunt peste 359.000.

Ea a mai precizat că Turcia nu consideră că fiecare caz înseamnă un bolnav, asa cum se întâmplă în România.

"Nu toate cazurile se transformă în pacienți, deoarece există cei care nu prezintă niciun fel de simptome, chiar dacă sunt testați pozitiv. Aceștia sunt majoritari.” a precizat ministrul Sănătăţii Fahrettin Koca, potrivit presei locale din Bursa.

În Turcia masca de protecţie este obligatorie în spaţiile exterioare dar şi în spaţiile interioare

"În clipa în care s-a vorbit de variante, formule de a administra medicaţie celor infectaţi cu Covid, imediat fabricile de medicamente au început să producă toate aceste, să spunem, substanţe necesare pacienţilor cu Covid”, a mai spus Monica Coroiu pentru Antena 3.

Cum se fac testările pentru depistarea COVID-19 în Turcia

"În clipa în care ai primele simptome, te duci pur şi simplu la o policlinică. În Turcia s-au construit şi foarte multe spitale de stat în ultimii ani de zile, aşadar sunt spitale noi foarte bine dotate. În aceste spitale au făcut policlinici Covid", a mai precizat românca.

Testele pentru depistarea COVID sunt gratuite în Turcia

"În primul rând, te consultă un medic în urgenţă după care eşti trimis la radiografie. Se face testul Covid, după care treci la farmacia Covid a policlinicii de unde primeşti medicamente apoi imediat mergi în izolare 14 zile la domiciliu”, a mai spus Monica Coroiu.

Românca a mai precizat că Turcia are un serviciu 112 specializat pentru COVID care, în ultima perioadă, din cauza numărului mare de solicitări, se blocheză şi, există perioade de timp în care bolnavii aşteaptă să fie preluaţi de ambulanţe pentru investigaţii amănunţite. Chiar ea s-a confruntat cu aceasta situaţie. Abia astăzi dimineaţă a reuşit să prindă serviciul 112 liber pentru a se asigura că soţul ei, infectat cu coronavirus, nu prezintă complicaţii.

Astfel, şi personalul medical turc, mai spune românca, resimte presiunea pusă pe sistemul sanitar mai ales după începerea cursurilor universitate când guvernul nu a fost de acord cu învăţământul online.

×
Subiecte în articol: Fahrettin Koca COVID-19 coronavirus
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close