Antena 3 CNN Coronavirus Românii au ignorat existenţa coronvirusului, iar Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline. Apelul ferm făcut de medici

Românii au ignorat existenţa coronvirusului, iar Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline. Apelul ferm făcut de medici

Creşterea numărului de cazuri de infectări cu coronavirus crează îngrijorare în rândul autorităţilor. Secţiile de Terapie Intensivă primesc în fiecare zi pacienţi şi chiar dacă la această dată sunt paturi libere, fluxul de pacienţi pune presiune pe umerii personalului medical. Din toarte părţile, cetăţenii sunt sfătuiţi să colaboreze cu autorităţile pentru respectarea măsurilor de prevenţie, în caz contrar specialiştii vorbesc de un al doilea val care ar putea fi mai aproape decât ne-am astepta si mai agresiv.

Românii au ignorat existenţa coronvirusului, iar Secţiile de Terapie Intensivă sunt pline. Apelul ferm făcut de medici
de Iulia Gorgorin    |    03 Iul 2020   •   20:50

De câteva zile secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă din ţară sunt din ce în ce mai solicitate.

Medicii spun că măsurile de relaxare nu au fost bine înţelese, iar românii au ignorat existenţa viruslui. La acest moment din cele 1500 de paturi existente în secţiile de Terapie Intensivă, sunt ocupate peste 620 de paturi.

''Când vom ajunge la 1000 de paturi ocupate în Terapie Intensivă, indiferent că sunt cu ventilator sau fără ventilator, lucrurile vor fi atunci strict analizate şi ci siguranţă, Ministerul Sănătăţii, probabil că se va activa si va lua măsura extinderii acestor spitale suport COVID. Apelul meu către concetăţenii noştri din România este să respecte pentru numele lui Dumnezeu distanţarea socială. Dacă nu va exista un astfel de efort cetăţenesc pentru sprijnirea autorităţilor şi a medicilor din această perioadă, din păcate că vom avea o vară foarte agitată'', a declarat la Antena 3, Şerban Bubenek, preşedintele Societăţii Române de Terapie Intensivă.

Institutul Marius Nasta se confruntă cu prima situaţie în care secţia ATI este aproape toată ocupată.

''Pentru Institutul Marius Nasta este prima dată când am avut zilele trecute şi Secţia de Terapie plină. Aceste situaţii nu sunt de dorit şi pun o presiune foarte mare pe personal. Va trebui să ne obişnuim sa traim cu acest virus. Numărul de cazuri este în creştere'', a spus Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din Bucureşti.

''Atrag atenţia într-un mod plăcut de data aceasta că în rândul instituţiilor care s-au aliniat în a trasa directive şi proceduri obligatorii de urmat se înscrie şi CCR care dă posibilitatea medicilor infecţionişti şi cei care lucrează în spitalele de COVID, să externeze cazuri pe care ei nu ar fi avut curajul în niciun caz să le externeze'', a spus Ioan Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeş din Bucureşti.

Rămâne apelul ferm către români să păstreze strict distanţarea socială şi să nu ignore niciun moment pericoul generat de existnţa coronavirusului.

 

×
Subiecte în articol: coronavirus terapie intensiva
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close