Antena 3 CNN Coronavirus Secţiile ATI şi UPU ale spitalelor sunt sufocate de pacienţii care luptă să trăiască: "Situaţia este gravă în toată ţara"

Secţiile ATI şi UPU ale spitalelor sunt sufocate de pacienţii care luptă să trăiască: "Situaţia este gravă în toată ţara"

Situaţia din secţiile ATI şi UPU ale spitalelor din întreaga ţară este foarte gravă, iar pentru a trage un semnal de alarmă, autorităţile au publicat imagini din interiorul unei secţii UPU unde sunt trataţi pacienţi care luptă să trăiască.

Secţiile ATI şi UPU ale spitalelor sunt sufocate de pacienţii care luptă să trăiască: "Situaţia este gravă în toată ţara"
Sursa foto: Facebook / RO Vaccinare
de Alin Tarnovschi    |    11 Apr 2021   •   21:55

"Situația este gravă în toată țara!

Astăzi, 11 aprilie 2021, un număr de 635 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național.

În acest video este prezentată situația din UPU Brașov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară.

Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile.

Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat scurte video-uri în mai multe Unități de Primiri Urgențe din București și din țară, pentru a prezenta situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI", se arată în postarea de pe pagina de Facebook oficială RO Vaccinare.

UPU Brașov - situația este gravă!

‼️ Situația este gravă în toată țara! Astăzi, 11 aprilie 2021, un număr de 635 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național. În acest video este prezentată situația din UPU Brașov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară. Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de câteva zile. Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat scurte video-uri în mai multe Unități de Primiri Urgențe din București și din țară, pentru a prezenta situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI. ‼️ Ajută-ne să te putem ajuta! Sănătatea ta este ȘI responsabilitatea ta‼️ ‼️ VACCINEAZĂ-TE! Îți poate salva viața! ‼️ POARTĂ CORECT MASCA! ‼️ EVITĂ AGLOMERAȚIILE! Respectă măsurile de protecție și distanțare pentru a diminua riscul de a te infecta! ‼️ TESTEAZĂ-TE la primul semn de boală! ‼️ TRATEAZĂ-TE, urmează cu strictețe tratamentul prescris de medic! ‼️ MERGI LA SPITAL PENTRU EVALUARE dacă observi că, în ciuda tratamentului, starea ta se înrăutațește! ‼️ INFORMEAZA-TE DIN SURSE CREDIBILE! Nu trebuie să cazi pradă dezinformării și manipulării! Clip realizat de: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă #ROVaccinare #Romania #StrongerTogether #RomâniaÎnvingePandemia #TotulVaFiBine

Posted by RO Vaccinare on Sunday, 11 April 2021

Record de pacienţi internaţi la ATI

În ultimele 24 de ore, în România, au fost înregistrate 3.302 noi cazuri de infectare cu coronavirus, în timp ce 1.531 pacienţi sunt internaţi în secţiile ATI.

De asemenea, în unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.500.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.302 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 6.978.229 de teste RT-PCR și 709.625 de teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 14.964 de teste RT-PCR (7.395 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.569 la cerere) și 5.743 de teste rapide antigenice.

×
Subiecte în articol: coronavirus COVID-19
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close