Antena 3 CNN Coronavirus Un european din trei refuză să se vaccineze. Campania în Uniunea Europeană riscă să fie compromisă

Un european din trei refuză să se vaccineze. Campania în Uniunea Europeană riscă să fie compromisă

Unul din trei europeni refuză să se vaccineze iar aversiunea față de vaccin riscă să dinamiteze campania de imunizare în blocul comunitar.

Un european din trei refuză să se vaccineze. Campania în Uniunea Europeană riscă să fie compromisă
Sursa foto: hepta
de Alina Anghel    |    04 Mai 2021   •   18:57

Potrivit unui studiu realizat la nivel european, 33 la sută dintre cetățenii UE nu intenționează să se vaccineze anul acesta.

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 27 de mii de persoane, în perioada februarie-martie.

Atitudinea ostilă față de vaccinare riscă să submineze atingerea obiectivului de obținere a aşa-numitei imunități de turmă.

U.E. trebuie să stabilească dacă persoanele injectate cu vaccinuri neaprobate de EMA pot fi considerate vaccinate

Între timp, Uniunea Europeană încearcă să formalizeze funcționarea certificatului de vaccinare.

Înainte ca cele 27 de state membre să poată folosi documentul, trebuie clarificat dacă vor fi luate în considerare şi vaccinurile care nu au fost aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, EMA.

În timp ce 33% dintre europeni rămân ostili sau sceptici față de vaccinurile anti-COVID, vin vești mai bune de la cercetătorii implicați în efortul anti-pandemie.

Un studiu realizat de oamenii de știință de peste Ocean arată că apariția variantelor de coronavirusul nu duce, neapărat, la o creștere a numărului de infectări.

Studiu în SUA: Comportamentul oamenilor şi al autorităților, mai important decât agresivitatea noilor variante de COVID

Cercetătorii Universității Washington au analizat mii de mostre ale virusului, între lunile februarie şi iulie, anul trecut.

La apariția unei noi variante de COVID, experții au presupus că, din cauza faptului că este mai transmisibilă, răspândirea a fost mai accelerată.

Pe baza datelor examinate, oamenii de știință şi-au infirmat propria ipoteză, pentru că au ajuns la concluzia că varianta s-a răspândit mai repede în ţările unde autoritățile au amânat impunerea unui lockdown și luarea altor măsuri antiepidemice.

Verdictul specialiștilor este că, în efortul de limitare şi combatere a pandemiei, important este comportamentul oamenilor.

Foto: Vaccinare la centrul drive-through organizat din Piata Constitutiei, Bucureşti, 29 aprilie 2021

×
Subiecte în articol: vaccinare scepticism
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close