Antena 3 CNN Coronavirus Teste COVID-19 falsificate, vândute pe internet: Mai multe persoane au încercat să intre în România cu certificate medicale false

Teste COVID-19 falsificate, vândute pe internet: Mai multe persoane au încercat să intre în România cu certificate medicale false

Se fac verificări mai aspre la vama după ce Polițiștii au descoperit mai multe teste covid falsificate prezentate de cetățeni care încercau să intre în țară. Cei care vin din țări cu risc crescut de infectare trebuie să prezinte un test negativ la intrarea în Romania. În ultimele săptămâni au existat mai multe situații în care certificatele medicale prezentate la vamă s-au dovedit a fi false.

Teste COVID-19 falsificate, vândute pe internet: Mai multe persoane au încercat să intre în România cu certificate medicale false
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Ian 2021   •   16:55

Pe grupurile de Facebook ale românilor din străinătate sunt postate anunțuri ale unor persoane care vând certificate cu rezultate negative ale testelor COVID-19.

"În general, situațiile de criză dau idei infractorilor, că ei sunt specializați. Și atunci sigur că au căutat această modalitate de abordare infracțională" a declarat la Antena 3, Dumitru Coarnă, Președintele Sindicatului Polițiștilor.

În urmă cu o săptămână, și jumătate autoritățile române au dat peste un caz surprinzător de fraudă – doi cetățeni bulgari au fost prinși în timp ce încercau să intre în România cu certificate medicale false. Aceștia le-au declarat polițiștilor faptul că le-au cumpărat cu 50 de euro.

De asemenea, au existat și alte situații ciudate la graniță, când anumite persoane nu au fost lăsate să intre pe teritoriul țării noastre deoarece nu aveau certificatele medicale necesare și au fost întorși din drum, dar după 30 de minute s-au întors cu documentele necesare, cel mai probabi false.

×
Subiecte în articol: certificate false COVID-19
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close