Antena 3 CNN Coronavirus De ce în România nu se mai fac teste pentru noua tulpină de coronavirus: Explicațiile medicilor de la "Matei Balș"

De ce în România nu se mai fac teste pentru noua tulpină de coronavirus: Explicațiile medicilor de la "Matei Balș"

La Institutul "Matei Balș" nu se mai fac teste pentru depistarea noii tulpini de coronavirus pentru că s-au terminat kiturile de secvențiere. Anunțul a fost făcut de medicul Cătălin Apostolescu. Tulpina din Marea Britanie este mult mai contagioasă decât varianta clasică, mai ales pentru copii.

De ce în România nu se mai fac teste pentru noua tulpină de coronavirus: Explicațiile medicilor de la "Matei Balș"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2021   •   19:50

"Momentan nu facem pentru că Institutul Matei Balș nu mai are kit-uri. Suntem în procedura de achiziționare a unor noi kit-uri de secvențiere. Dar nici pe reacțiile PCR nu s-au observat mutații suspecte. Mă refer strict la probele lucrate în Institutul Matei Balș." a declarat la Antena 3 medicul Cătălin Apostolescu.

Primul interviu cu femeia infectată cu noua tulpină de coronavirus: ”Cred că este o greșeală!”

Antena 3 a prezentat în exclusivitate un interviu cu femeia din Giurgiu, infectată cu noua tulpină SARS CoV-2, care face ravagii acum în Marea Britanie.

Luni, la ora 00:00, femeia de 27 ani din Colibasi, primul caz de tulpină nouă de COVID în Ro, iese din izolare, după 14 zile.

Femeia susține că nu i s-a dovedit în acte că este infectată cu noua tulpină. 

”Nu mi s-a dovedit în acte, doar mi s-a confirmat. M-au sunat de la Matei Balș și mi-au spus că sunt purtătoare de tulpina nouă. Noi ne mai duceam la Matei Balș, de fiecare dată când aveam o problemă. Și am fost acolo special pentru testare, pentru că cea mică avea simptome gastrointestinale și tușea. 

După testarea de acolo au trecut 3 zile. Și după 3 zile mi-au spus că au văzut modificări. Dar copila nu are tulpină, nici nu știu ce să zic.. Are coronavirus, dar nu are noua tulpină, chiar dacă o alăptez, pentru că are doar 10 luni”, spune femeia. 

×
Subiecte în articol: teste COVID-19 noua tulpină
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close