Antena 3 CNN Coronavirus Ticăloșie fără limite! Cum se fabrică un test pozitiv în cazul unui pacient care NU a murit de COVID-19

Ticăloșie fără limite! Cum se fabrică un test pozitiv în cazul unui pacient care NU a murit de COVID-19

Un bărbat de 71 de ani din județul Prahova a murit din cauza mai multor afecțiuni, însă medicii au spus, în mod greșit, că a fost vorba de coronavirus. Marin Stancu făcea dializă de trei ori pe săptămână la Ploiești, iar într-una dintre ședințe i s-a făcut rău și a ajuns la spitalul județean, unde a intrat în stop cardiac.

Ticăloșie fără limite! Cum se fabrică un test pozitiv în cazul unui pacient care NU a murit de COVID-19
de Claudia Simion    |    08 Aug 2020   •   22:48

Familia susține că medicul anatomopatolog nu le-a permis să scoată mortul din spital până nu semnau un document potrivit căruia bătrânul ar fi avut COVID-19.

Familia mai spune că la centrul de dializă bărbatul făcea testul frecvent și a ieșit negativ de fiecare dată. Copiii au decis să trimită proba tatălui lor la Institutul Cantacuzino din București ca să demonstreze că nu avea coronavirus. Rezultatul a fost, într-adevăr, negativ. 30 de zile au durat toate aceste formalități, timp în care trupul lui neînsuflețit a rămas la morgă.

Contactați de Antena 3, reprezentanții spitalului spun că suspiciunea de coronavirus nu se baza pe rezultatul unui test, ci pe observațiile radiologice, care arătau răni pe plămâni întocmai ca la bolnavii de COVID-19.

Lidia Stancu, nora decedatului - "Tata a decedat pe 14 iulie. I s-a făcut rău în jurul orei 1, a fost chemată ambulanța, iar apoi tata a decedat. Mi s-a spus să mă prezint la spital pentru a face toate demersurile pentru a-l înmormânta pe tata. Acolo, doamnele de la ghișeu mi-au dat un pliculeț făcut de dânsele și mi-au spus că trebuie să completez un formular. Mi-au spus să merg să-i facă autopsie. Apoi mi-au spus că e suspect de coronavirus și că va fi băgat într-un sac și dus la groapă, că nu se poate face înmormântare cum se cuvine.

Mi-au dat să semnez o hârtie prin care să recunoaștem că era suspect de coronavirus. A venit soțul meu a doua zi și ni s-a prezentat un formular cu toate bolile dânsului. La ultima întrebare trebuia să confirmăm că a murit de COVID-19. Soțul meu nu a vrut sub nicio formă, știind că tata nu avea".

Ticăloșie fără limite! Cum se fabrică un test pozitiv în cazul unui pacient care NU a murit de COVID-19

×
Subiecte în articol: coronavirus Marian Stancu prahova Ploiești
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close