Antena 3 CNN Coronavirus Vaccinul Johnson & Johnson ajunge miercuri în România, dar va fi depozitat la Institutul Cantacuzino până se decide administrarea lui în Europa

Vaccinul Johnson & Johnson ajunge miercuri în România, dar va fi depozitat la Institutul Cantacuzino până se decide administrarea lui în Europa

Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA cer o pauză în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson, după ce șase persoane din Statele Unite ale Americii au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Vaccinul Johnson & Johnson ajunge miercuri în România, dar va fi depozitat la Institutul Cantacuzino până se decide administrarea lui în Europa
Sursa foto: Hepta
de Andreea Cigolea    |    13 Apr 2021   •   18:22

Mâine, vaccinul de la Johnson & Johnson va ajunge în România. Vorbim despre aproximativ 60.000 de doze, ce vor sosi pe cale terestră. Dozele vor merge la Institutul Cantacuzino, acolo unde vor fi depozitate pana se va afla cu exactitate daca acest vaccin va fi introdus în campania de vaccinare din România.

"Imediat cum avem disponibile date de la Agenția Europeană a Medicamentului în această privință și România va decide dacă va demara sau nu utilizarea acestui tip de vaccin. E important de menționat că până în acest moment, în Europa nu a fost utilizat acest tip de ser anti-COVID", a explicat Valeriu Gheorghiță, pentru Antena 3.

Datele cu privire la utilizarea serului Johnson & Johnson, de la Agenția Europeană a Medicamentului, vor fi disponibile săptămâna aceasta.

SUA a întrerupt vaccinarea cu Johnson & Johnson

Autoritățile de reglementare din domeniul medical din SUA cer o pauză în utilizarea vaccinului Johnson & Johnson.

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente și centrele pentru Controlul Bolilor cer ca utilizarea vaccinului Johnson & Johnson să fie oprită temporar, după ce șase persoane din Statele Unite ale Americii au dezvoltat o tulburare rară de coagulare a sângelui, în aproximativ două săptămâni de la administrarea vaccinului.

Este vorba despre șase femei, cu vârste cuprinse între 18 și 48 de ani. Potrivit oficialilor, una dintre femei a murit, iar o alta a fost internată în spital în stare gravă. 
 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close