Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va realiza vaccinarea anti-COVID la copiii de 12 - 15 ani

Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va realiza vaccinarea anti-COVID la copiii de 12 - 15 ani

Medicul Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va realiza vaccinarea minorilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani.

Valeriu Gheorghiță a explicat cum se va realiza vaccinarea anti-COVID la copiii de 12 - 15 ani
Sursa foto: Facebook / Valeriu Gheorghiță
de Maria Zărnescu    |    12 Apr 2021   •   17:53

El a anunțat că Pfizer este singura companie care a depus documentația în vedere obținerii autorizației pentru administrarea la acest segment de vârstă.

"Primul pas este să se obțină autorizarea pentru administrarea vaccinului la segmentul de vârstă 12-15 ani.

Singurul vaccin care este în măsură să asigure această indicație, în momentul de față, este vaccinul de la Pfizer, care a și depus documentația la FDA, urmând ca ulterior să depună aceleași date și la Agenția Europeană a Medicamentului.

În general, timpul de acordare a acestei autorizări este de aproximativ două luni așa că estimăm că din al treilea trimestru al acestui an se va obține această autorizare și vom putea să includem inclusiv această grupă de vârstă pentru vaccinarea cu Pfizer", a explicat Valeriu Gheorghiță, la Antena 3.

Întrebat dacă minorii vor fi împărțiți în funcție de categorii, așa cum s-a întâmplat în campania de vaccinare a adulților, medicul Valeriu Gheorghiță a explicat:

"Teoretic, din septembrie ar trebui ca numărul de doze să fie suficient și să nu se mai impună o prioritizare, dar este important să facilităm accesul celor mai vulnerabili la vaccinare.

Cred că până la acel moment vom reuși să vaccinăm mare parte a persoanelor adulte, așa că din septembrie ar trebui să avem suficiente locuri și doze cât să nu mai fie nevoie de această prioritizare și să existe un acces mult mai ușor la procesul de vaccinare", a adăugat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
 

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close