Antena 3 CNN Coronavirus Valeriu Gheorghiță: "Persoanele între 12-15 ani s-ar putea vaccina în această vară"

Valeriu Gheorghiță: "Persoanele între 12-15 ani s-ar putea vaccina în această vară"

Minorii cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani s-ar putea imuniza împotriva COVID-19 în această vară. Valeriu Gheorghiță a anunțat că Pfizer a depus documentația la Agenția Europeană a Medicamentului în vederea obținerii autorizării pentru acest segmente de vârstă.

Valeriu Gheorghiță: "Persoanele între 12-15 ani s-ar putea vaccina în această vară"
Sursa foto: Facebook / Guvernul României
de Maria Zărnescu    |    04 Mai 2021   •   15:36

Coordonatorul campaniei de vaccinare este de părere că Agenția Europeană a Medicamentului va oferi această autorizație în lunile următoare, iar la vara minorii aflați în segmentul de vârstă menționat se vor putea vaccina anti-COVID cu acordul părinților.

"După cum știți, compania BioNTech Pfizer a depus toată documentația necesară la Agenția Europeană a Medicamentului, în vederea obținerii autorizării pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Ne așteptăm ca în următoarele zile, FDA să acorde această autorizare și foarte probabil ca în perioada următoare și Agenția Europeană a Medicamentului va da autorizarea așa că avem o perspectivă cât se poate de clară, ca din această vară să putem vaccina și persoanele din grupa de vârstă 12 - 15 ani, care își doresc  să se vaccineze, prin acordul părinților", a explicat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Vaccinare, pe bază de bon de ordine

Dr. Valeriu Gheorghiță a anunțat că de vineri ar putea fi introdusă o nouă modalitate de vaccinare, fără programare, pe baza bonurilor de ordine eliberate de fiecare centru de vaccinare.

”Începând de vineri, din 7 mai, ne propunem să avem următoarea modalitate de prezentare la centrele de vaccinare. Pentru că vinerea se face aprovizionarea centrelor de vaccinare pe perioada zilelor de sâmbătă, duminică și luni, foarte probabil că vom stabili următoarea modalitate: persoanele de peste 60 de ani se vor prezenta direct la centrele de vaccinare, fără programare.

De asemenea, restul persoanelor care doresc să se vaccineze se vor prezenta după ora 14.00, până la ora 20.00, fără programare. Menționez: persoanele de peste 60 de ani se pot prezenta pe tot parcursul programului de lucru de la 8.00 dimineața până la 20.00”, a declarat marți Valeriu Gheorghiță.
 

×
Subiecte în articol: vaccinare minori Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close