Antena 3 CNN Coronavirus Vlad Voiculescu, ședință cu managerii spitalelor din România. Ministrul le-a cerut să suplimenteze paturile din ATI

Vlad Voiculescu, ședință cu managerii spitalelor din România. Ministrul le-a cerut să suplimenteze paturile din ATI

Ministrul Vlad Voiculescu a convocat, sâmbătă seara, mai mulți manageri de spitale la o video conferință. Întâlnirea dintre Vlad Voiculescu și reprezentanții unităților medicale a avut loc după ora 21.00.

Vlad Voiculescu, ședință cu managerii spitalelor din România. Ministrul le-a cerut să suplimenteze paturile din ATI
Sursa foto: Hepta
de Cristina Ştefan    |    04 Apr 2021   •   11:40

Voiculescu le-a cerut să facă rost de paturi pentru ATI, pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2. Ministrul Sănătății i-a convocat în ședință pe managerii spitalelor sâmbătă seara, după ora 21.00. La discuții a asistat și secretarul de stat Andreea Moldovan.

Cei de la Ministerul Sănătății au vrut să afle de la managerii unităților medicale, fie care tratează bolnavii de COVID-19, fie cele care nu tratează bolnavii infectați cu SARS-CoV-2, au vrut să afle unde pot fi suplimentate paturile pentru bolnavii care au această patologie.

Din informațiile pe care le avem, Vlad Voiculescu împreună cu managerii unităților medicale ar fi găsit noi paturi pentru bolnavii de COVID-19 care au nevoie de îngrijiri într-o secție de ATI.

Ședința a venit la scurt timp după ce Ordinul privind organizarea spitalelor COVID-19 a fost publicat în Monitorul Oficial. Prin acest ordin se elimină sintagma de "spital COVID", iar toate spitalele din România care pot avea circuite separate și care au infrastructura necesară vor putea trata bolnavii de COVID-19 în stare gravă.

Până în acest moment, sunt 1.530 de paturi în ATI, iar din ultimele date transmise de autorități știm că sunt ocupate aproximativ 1.448.

Tudor Ciuhodaru, reacție dură: Nu poți să faci paturi ATI peste noapte

Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit, în direct, la Antena 3, despre decizia ministrului Voiculescu. Europarlamentarul susține că paturile de ATI nu pot fi realizate peste noapte, iar reacția celor din Ministerul Sănătății este una întârziată.

"Puteam să avem valul trei, nu se știe că vine de ieri, de azi. Se știe de atâta timp. Puteam să avem și acele spitale modulare, astfel poate află și domnul ministru de ce stă de trei luni de zile închis Spitalul de la Lețcani. Îndeplinește acum toate condițiile tehnice și este în regulă din toate punctele de vedere. Acolo sunt 100 de paturi de ATI și încă 200 de paturi pentru alte tipuri de pacienți.

Mă întreb unde sunt spitalele de la București, cele de la Romexpo sau cele gonflabile de la Bacău?! Nu poți să faci paturi de ATI peste noapte. Ele presupun o anumită infrastructură, inclusiv de ordin tehnic, iar după ce vom constata că mai arde câte un spital, iar vor da vina pe personalul medical că nu este în regulă. Deși ei forțează prin improvizații în anumite situații critice", a declarat medicul, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close