Antena 3 CNN Economic 30 de miliarde de euro pentru România, prin PNRR

30 de miliarde de euro pentru România, prin PNRR

România ar putea să primească cel puţin 30 de miliarde de euro, prin Planul Național de Relansare și Reziliență. Acesta a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Proiectelor Europene, după o primă aprobare în Guvern, iar de săptămâna viitoare Executivul urmează să aprobe și memorandumul în baza căruia va negocia cu Comisia Europeană. Regulamentul PNRR prevede ca 70% din granturi să fie angajate până la sfârşitul anului viitor, restul de 30 de procente având ca limită finalul anului 2023. Mai multe aflaţi din clipul video.

30 de miliarde de euro pentru România, prin PNRR
de Bianca Voinea    |    21 Mar 2021   •   11:30

CE MODIFICĂRI FISCALE A PREGĂTIT STATUL

3 modificări fiscale au fost în atenţia analiştilor în ultima perioadă: adoptarea bugetului naţional, dar în mod special cel al asigurărilor sociale, pentru că milioane de români depind de aceşti bani; corectarea unei erori fiscale care atrăgea o serie de probleme în comerţul dintre România şi Turcia; decontarea educaţiei timpurii de către stat, prin deducerea sumelor aferente din impozitul pe profit sau din impozitul pe salariu în cazul companiilor care oferă această facilitate angajaţilor. Mai multe aflaţi din clipul video.

INDUSTRIA TEXTILĂ, ÎN COLAPS! 200.000 DE ANGAJAŢI, ÎN PERICOL!

200.000 de locuri de muncă din industria textilă sunt în pericol, avertizează preşedintele CONAF, Cristina Chiriac. Pandemia a zguduit din temelii cifrele de afaceri ale business-urilor din domeniu, acestea scăzând chiar şi cu 80% în unele cazuri. Pe fondul vânzărilor scăzute drasctic şi acumularea de stocuri uriaşe, firmele din domeniu se confruntă cu o acută lipsă de cash-flow şi, dacă în următoarele trei luni nu se adoptă măsuri de sprijinire a acestui domeniu de activitate, foarte multe companii îşi vor închide porţile. Mai multe aflaţi din clipul video.

BizNews este o rubrică realizată de Bianca Voinea.
 

×
Subiecte în articol: miliarde Comisia Europeana
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close